Ömrünün 40 yılını çiçeklere verdi

Güncelleme Tarihi:

Ömrünün 40 yılını çiçeklere verdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2018 15:18

Çiçeklere 40 yılını veren Hüsnü Midiliç, 14 Şubat’ta hediye olarak yiyecek yerine çiçek tercih edilmesini tavsiye etti. Eski Ankara Çiçekçiler Odası Emin Çimen de “Gül giyatları 7.5-15 TL arasında. Vatandaş fırsatçılara karşı duyarlı olsun” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’de çiçek kültürünün giderek zayıfladığını ancak çiçeğin hala en anlamlı hediye olduğunu ifade eden Hüsnü Midiliç, "İnsanlar 'Evime gül almak yerine yemek, et, tavuk alırım' diyorlar. Dünyanın en iyi pastalarını götürseler, bir tane gül kadar mutlu edemezler" dedi. Özel günlerde en çok tercih edilen hediyeler arasında yer alan çiçekler, Sevgililer Günü'nün de vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Ankara’da eşi ve çocuklarıyla çiçekçilik yapan Hüsnü Midiliç, 40 yıldır sektörde olduğunu söyledi. Midiliç, 14 Şubat için yoğun mesai yürüttüklerini kaydetti. Herkese özel günlerde çiçek alma tavsiyesinde bulunan Midiliç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çiçek, en başta sevgiyi temsil eder. Hiçbir şey bir çiçek kadar bir insanı mutlu etmez. Bir tane gül bile bir insana dünyalar kadar mutluluk verir, sevgi verir. Herkes sevgilisine, eşine, dostuna, annesine çiçek alsın. Sevgililer Günü'nde özellikle gül tercih ediliyor. Kazablanka, şebboy da ilk sıralarda yer alıyor ama her zaman gül en çok sevilen ve seçilen çiçek oluyor."

FIRSATÇILARA KARŞI DUYARLI OLUN

Haberin Devamı

14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla başta gül olmak üzere birçok taze çiçek raflarda yerini aldı. Bu özel gün için Başkent’e çevre illerden 20 TIR çiçek geldi. eski Ankara Çiçekçiler Odası Başkanı Emin Çimen, Başkentli çiçekçi esnafının hazırlıklarını tamamladığını belirterek, “Özel günleri fırsatçılığa çevirmiyoruz. Diğer zamanlarda çiçek fiyatı neyse bu özel gündeki çiçek fiyatları da aynı kalacak. Ankara’da taze ve çeşit açısından zengin bir Sevgililer Günü bekliyor. Vatandaşlarımız da fırsatçılara karşı duyarlı olsun. Gül fiyatları kalitesine göre 7.5 ila 15 TL arasında değişecek.

VATANDAŞA ‘TÜKETİM TUZAĞI’ UYARISI

Sevgililer Günü nedeniyle birçok sektörde özel kampanyalar ve indirimler yapılırken, tüketici hakları derneklerinin başkanları ‘tüketim tuzağı’ konusunda uyarılarda bulundu. Tüketici Hakları Derneği (THD) Genel Başkanı Turhan Çakar, “Vatandaşlar bu günlerin tüketim aracı olarak kullanıldığının bilincine varmalı, gereksiz alışveriş ve masraflardan kaçınmalı” dedi. Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkan Yardımcısı Ferda Hekimci de, 14 Şu.at’ın tüketim toplumu yaratmak için kullanılan imajlardan biri olduğunu savunarak şunları söyledi:
“14 Şubat’ta sevgisini yüreğinde duyanlar,sevgilisini maddi bakımdan zora sokacak hediyelere ve ekstra kredi kartı kullanımına gerek duymayacaktır. Emekle ilmik ilmik örülen bir çift eldiven, bir atkı ya da sevgiliye yazılan bir dörtlük belki de bu sevginin en anlamlı ifadesi olacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!