GeriSeyahat OMG: Of Muhteşem Götür
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
OMG: Of Muhteşem Götür

OMG: Of Muhteşem Götür

OMG; Ataşehir’in yeni gözdelerinden. Sadece altı masayla hizmet veriyor. Kokusuz kuzu yemekleri vaat ediyor ve 120 santimlik pideleri görüntüsüyle bile doyuruyor

Ataşehir hızla İstanbul yeni gurme merkezi haline geliyor. Mimar Sinan Caddesi’ne önce Dükkan Burger sonra Online Mahzen ve Wienerwald gibi mekanlar açıldı. Batı Ataşehir’in hemen yamacındaki Barbaros Mahallesi’nin en yenilerinden biri de üç ay önce açılan OMG. Açılımı ‘Of Muhteşem Götür’.
Kurucuları Aykut Altın ve Emrah Şarlak iki lise arkadaşı. Yıllarca gezip tattıkları yemekleri bu kez başkalarıyla paylaşmak için bu mekanı açtılar. Deneme amacıyla küçük bir mekan ve altı masayla yola çıktılar. Ağırlıklı paket servis düşünüyorlardı ama taze olana ilgi arttı. Şimdi mekanda boş masa bulmak zor. Gitmeden önce rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Mekanda ağırlıklı olarak Konya ve Hatay mutfağı lezzetleri var. Şefse Konya Karapınar’dan Cevdet Özenli.

KUZULAR BURSA’DAN

Mutfakta çorbalardan ana yemeklere kadar odak noktaları ‘kokmayan kuzu’. Öne çıkan iki çorbaları mevcut: Konya usulü, kuzu etli, domatesli çiçek bamya çorbası ve Hatay usulü yoğurtlu, kuzu etli, bal kabağı çorbası. Tandırda kullanılan kuzular da Bursa Mustafakemalpaşa’nın Ocaklı köyünde beş nesildir koyun yetiştiren Toklu Çiftliği’nden geliyor. Fırında dört saatte pişiyor. Klasik Konya pideleri ‘etli ekmek’ ve ‘bıçak arası’ özel bir un karışımıyla ve bol malzemeyle yapılıyor. Uzunlukları 120 santim. Humuslu pastırmalı ve kokoreçli gibi farklı seçenekleri de var. Akdeniz’in ortak mutfak kültüründen gelme bir yöntemle yapılan tuzda tavukta tuzun altında ve fırında geçirdiği iki saatten sonra tadına kavuşuyor. Kişi başı 30 liraya doyabileceğiniz mekan saat 11.00-22.00 arası açık. Otoparkı yok. (216) 470 12 12.

False