Ömer Yahşi: "Karne sadece öğrenciyi değil tüm eğitim bileşenlerini değerlendirir"

Güncelleme Tarihi:

Ömer Yahşi: Karne sadece öğrenciyi değil tüm eğitim bileşenlerini değerlendirir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2017 08:42

Ömer Yahşi: "Karne sadece öğrenciyi değil tüm eğitim bileşenlerini değerlendirir"

Haberin Devamı

İZMİR İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, 20 Ocak Cuma günü başlayacak yarıyıl tatilinde öğrencilerin dinlenmelerini, kitap okuyup sevdikleriyle birlikte zaman geçirmelerini tavsiye ederek, "Karne, sadece öğrencinin değerlendirilmesi için bir vasıta değildir. Aynı zamanda öğrencinin merkezindeki tüm eğitim bileşenlerinin değerlendirilmesini de mümkün kılan bir yoldur" dedi.

2016-2017 Eğitim öğretim yılının ilk dönemi bu cuma günü sona erecek. İzmir'de ilk ve orta düzeyde eğitim gören 688 bin 690 öğrenci karne alacak. 56 bin 506 ilkokul birinci sınıf öğrencisi ise ilk defa karne heyecanını yaşayacak. Yoğun bir eğitim döneminin ardından tatile girecek öğrencilere tavsiyelerde bulunan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, "Öğrencilerimiz, karnelerini alacaklar, yarıyıl tatiline girecekler. Bu tatil öğrencilerimizin dinlenmeleri, oyun oynamaları, daha fazla kitap okumaları, sevdikleriyle birlikte zaman geçirmeleri, sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerde bulunmaları için önemli bir fırsat" dedi.

Öğrencilere verilen karnelerdeki notların sadece onları değil bütün eğitim sürecini değerlendirdiğine dikkat çeken Yahşi, "2016-2017 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemini tamamladık. Karne, sadece öğrencinin değerlendirilmesi için bir vasıta değildir. Aynı zamanda öğrencinin merkezindeki tüm eğitim bileşenlerinin değerlendirilmesini de mümkün kılan bir yoldur. Bu süreçte eğitime katkısı olan tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ÖĞRENCİ, ÖĞRETMEN VE VELİ İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLMALI

Önemli hedeflerinden birinin de 21. yüzyıl becerilerine sahip bireyler yetiştirmek olduğunu ifade eden Ömer Yahşi, "Eleştirel düşünebilen, problemlere doğru ve etkili çözümler üretebilen bireyler olmaları yönünde öğrencilerimizi yetiştirmek aynı zamanda nitelikli bir eğitimin toplumumuzun her bir bireyine en üst seviyede ulaştırılması amacıyla milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif yönleri gelişmiş bireyler olarak da yetiştirmek öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Okullarımızda gerçekleştirilen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin etkili, kalıcı ve verimli olabilmesi; öğrenci, öğretmen ve velilerin yıl boyunca işbirliği içinde olmalarına bağlıdır. Okul dışı zamanlarındaki eğitim öğretim ve sosyal faaliyetlerin okul içi öğrenmelerle bağlantılı bir bütün oluşturması ise öncelikle velilerin öğrencilere desteğiyle mümkün olacaktır. Bu doğrultuda kazanımları ders dışı eğitim öğretim faaliyetlerinden ev ödevleri veya sosyal faaliyetler yoluyla öğrencilere kazandırılması ayrı bir önem taşımaktadır" dedi.

TEK ALANA YÖNLENDİREN ÖDEVLER VERİLMEMELİ

Yarıyıl tatilinde öğrenciye, onu tek bir alana yönlendiren ev ödevleri verilmemesi gerektiğinin altını çizen Ömer Yahşi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öğrencinin kendini tanıması geliştirilmesi ve sosyalleşmesine katkı sağlayacak faaliyetlere katılması teşvik edilmelidir. Herkesin, bu kısa tatil dönemini bir fırsata dönüştürüp; kendi payına düşen önlemleri alarak, daha dinamik ve daha yenilenmiş bir şekilde 2. yarıyıl dönemini karşılaması temennisi ile iyi tatiller diliyorum."



Timur TARLIĞ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!