Ömer Koç’la üretime geçecek

Güncelleme Tarihi:

Ömer Koç’la üretime geçecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 21:12

FIAT Egea Ailesi’nin hatchback modelinin üretime başlangıç töreni 12 Nisan Salı günü Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasında gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Dünya tanıtımı Cenevre fuarında yapılan ve büyük beğeni toplayan aracın seri üretime geçiş törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç,  Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen ve Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu katılacak. FCA Stil Merkezi ve Tofaş Ar-Ge tarafından geliştirilen ve EMEA (Avrupa-Ortadoğu-Afrika) Bölgesi’nde 45 ülkede satılacak Fiat Egea Ailesi için 1 milyar dolarlık yatırım yapıldı.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Türkiye pazarına sunulan Sedan gövde tipinin ardından, Cenevre’de dünya prömiyeri gerçekleşen Egea Hatchback mayıs ayında Türkiye ile birlikte Avrupa’da satışa sunulacak. Üç donanım seviyesine sahip olacak Egea Hatchback, başlangıçta manuel vitese sahip 1.3 MultiJet 95 HP ve 1.6 MultiJet 120 HP tipinde 2 adet dizel, ayrıca 1.4 Fire 95 HP ve 1.4 T-Jet 120 HP tipinde 2 adet benzinli motor seçeneğine sahip olacak. Bu motor tiplerine ek olarak Eylül ayı itibarıyla sırasıyla 1.6 E-Torq 110 HP benzinli motor Tam Otomatik Şanzımanve 1.6 MultiJet 120 HP motor seçeneği de DCT - Çift Kavramalı Otomatik Vites ile satışa sunulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!