Ömer Halisdemir Kültür Merkezi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Ömer Halisdemir Kültür Merkezi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2017 18:27

Ömer Halisdemir Kültür Merkezi açıldı

Haberin Devamı

Ali KADI/NİĞDE, (DHA)- ŞEHİT Astsubay Ömer Halisdemir adına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından memleketi Niğde'de yaptırılan Ömer Halisdemir Kültür Merkezi törenle açıldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu Beldesi'nde 2 bin 500 metrekare alan üzerinde kurulu Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi yaptırdı. Açılışı yapılan Kültür Merkezi'nde şehit Halisdemir'in özel eşyalarının sergileneceği müze de bulunuyor. Açılış töreninde konuşan şehit Ömer Halisdemir’in kardeşi Soner Halisdemir, "15 Temmuz gecesinde ülkemize yapılan bir hain kalkışmayı Cumhurbaşkanımızın halkına verdiği talimat ile tanklara, tüfeklere göğsünü siper ederek aziz şehitlerimizi ve gazilerimizin önce vatan demesi ile ağabeyim de  aldığı emir doğrultusunda gelen haini alnının ortasından vurarak öldürmesi bizleri şereflendirdi" dedi.
Ömer Halisdemir gibi vatan evlatlarının yetişmesi için bu kültür merkezini yaptırdıklarını söyleyen Kocaeli Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, "15 Temmuz şehitlerimizi ve Ömer Halisdemir kardeşimizi minnetle ve şükranla yad ediyorum. Ömer Halisdemir kardeşim şu an burada aramızda, onun ruhu bizimle, ben bunu hissediyorum. Rabbim, 'Allah yolunda ölenlere ölüler demeyin, onlar diridir, lakin siz göremezsiniz' demiştir" diye konuştu. Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, ise şunları söyledi:
"Şu anda ata ocağında bulunduğumuz şehidimiz Ömer Halisdemir’in doğduğu beldedeyiz. 15 Temmuz gecesi  hain darbe girişiminde yapmış olduğu  kahramanlıkla, göstermiş olduğu cesaret ve dik duruşu ile de hain darbe girişiminin seyrini ve ülkemizin kaderini değiştirmiştir."
Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'un da katıldığı törende, kırmızı kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi ve protokol üyeleri tesisi gezdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!