Ömer Güney kayıtları reddetti: ‘Böyle bir görüşme yapmadım’

Güncelleme Tarihi:

Ömer Güney kayıtları reddetti: ‘Böyle bir görüşme yapmadım’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2014 19:09

FRANSA’nın başkenti Paris’te 3 PKK’lı kadının öldürülmesi cinayetini araştıran Soruşturma Hakimi Jeanne Duye, cinayetin tutuklu zanlısı Ömer Güney’e, MİT üyesi olduğu öne sürülen iki kişi ile PKK’nın üst düzey yöneticilerine dönük cinayet planları yapan sesin sahibini sordu. Ömer Güney, “Kesinlikle böyle bir konuşmaya katılmadım. Bunlar bir komplonun ürünü” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Fransız gençlik kanalı M6 televizyonu, ses kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından Paris cinayeti soruşturmasında gelinen son noktayı aktardı. Bu ay ortasında kimliği belirsiz bir kişi tarafından internette yayınlanan ses kayıtlarını dosyaya dahil eden Hakim Duye, çarşamba günü kayıtları Ömer Güney’e de dinletti. Ayrıca, Güney’i tanıyan kişiler, ses kayıtlarının zanlıya ait olduğunu güvenlik birimlerine de doğruladı.

TEK SANIK ‘KOMPLO’ DEDİ

Ömer Güney ise Fresnes Cezaevi’ndeki hücresinde bu iddiaları yalanladı ve “ses kaydının komplo olduğunu” öne sürdü. Avukatı Anne Sophie Laguens müvekkilinin “Masum olduğunu söylemeye devam ettiğini, Sakine Cansız’ın PKK’lı bir sorumlu tarafından PKK içindeki kanlı bir iç hesaplaşmanın kurbanı olabileceğini de öne sürdüğünü” aktardı. Soruşturma makamları şimdi, Güney’in bu sözlerle kendisini mi kurtarmaya çalıştığını, yoksa bir ismi mi gizlediğini araştırıyor. Ancak polis birimleri, Güney’in profilinin ve çantasının üzerindeki barut tozunun bile, bu cinayetin tek zanlısını ceza mahkemesine çıkarmak için yeterli olduğunu dile getiriyor.

Haberin Devamı

TEKNİK İNCELEME BEKLENİYOR

Soruşturma hakimi şimdi, teknik inceleme için araştırma laboratuvarına gönderilen kayıtlara ilişkin sonuçların gelmesini bekliyor. Zira soruşturma hakimliği, Türk istihbaratını bu cinayetin içine çekmeye dönük bir montaj olup olmadığı konusunda emin olmak istiyor. Şimdilik bu sorunun yanıtı net olarak bilinmiyor. Bu arada Fransız makamları tarafından kurulacak 2 ek soruşturma komisyonu da, cinayetin Almanya ve Türkiye bağlantılarını soruşturmak için bu ülkelere giderek araştırma yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!