Ömer Çağırıcı: Devletimizin emrindeyiz

Güncelleme Tarihi:

Ömer Çağırıcı: Devletimizin emrindeyiz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2018 11:08

Ömer Çağırıcı: Devletimizin emrindeyiz

Haberin Devamı

İrfan ÖZŞEKER/SİVAS, (DHA)- GÜVENLİK-iş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı "Biz özel güvenlik görevlileri olarak devletimizin emrindeyiz, milletimizin hizmetindeyiz. Bize ne zaman ihtiyaç olursa olsun biz her zaman devletimizin yanında dün vardık, bugünde varız, yarında var olacağız" dedi.
Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, şubesinin düzenlediği iftar programına katılmak üzere Sivas'a geldi. Bir restoranda düzenlenen iftar programına Çağırıcı'nın yanı sıra Türk-İş İl temsilcisi Zeki Ekici, Güvenlik-iş Sendikası Sivas şube Başkanı Ahmet Öztürk ile çok sayıda özel güvenlik görevlisi katıldı. Türkiye'de şu an 310 bin özel güvenlik görevlisinin aktif olarak çalıştığını söyleyen Çağırıcı, "Bizler Güvenlik İş Sendikası olarak şunu söylüyoruz; beşikten mezara kadar olan süreçte görev yapan tek meslek grubuyuz. Bizler özel güvenlik olarak ilk defa 2018 yılında devletin şefkatli eli özel güvenlik görevlilerine değdi. Türkiye Büyük Millet Meclisinde 2004 yılında 5188 sayılı Özel Güvenlik Kanunu yürürlüğe girdi. Yıl 2018 ilk defa İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu 2018 yılı içerisinde 2 defa özel güvenlik görevlileri ile buluştu. Geçen hafta İçişleri Bakanımızla birlikte İstanbul'da özel güvenlik görevlilerinin sertifika programında olduk. İçişleri Bakanımızın talimatı ile 81 ilde özel güvenlik görevlilerine yönelik eğitim düzenlendi. Burada İçişleri Bakanımızın sözleri 310 bin özel güvenlik görevlisi için çok önemliydi. Bizlere hitap eden sayın bakanımız özel güvenlik görevlilerinin çok kıymetli olduğunu, toplumun insan hayatında, her alanında bizlerin olduğunu, polis, jandarma, asker, sahil güvenlik ve özel güvenlik görevlileri olarak genel kolluğun ayrılmaz bir bütünlüğünün olduğunu ve bizlere güven ve huzur anlamında çok ihtiyaç duyduğunu, özel güvenlik görevlilerinin tüm dertleri ile içişleri bakanı ve bakanlığı olarak hükümet olarak bundan sonra kendilerinin bizlerle daha sık bir araya gelerek bizlerle beraber olacağını söyledi" dedi. 

'DEVLETİMİZİN EMRİNDEYİZ'
Özel güvenlik görevlileri olarak devletin yanında, milletin hizmetinde olduklarını ifade eden Çağırıcı şöyle konuştu: 
"Haziran ayındayız 26 Haziran özel güvenlik günü ve haftamız. Bu programımızda inşallah yetkili makamlarla beraber yapacağız. Biz gerçekten özel güvenlik görevlileri olarak devletimizin emrindeyiz, milletimizin hizmetindeyiz. Bize ne zaman ihtiyaç olursa olsun biz her zaman devletimizin yanında dün vardık, bugünde varız, yarında var olacağız. Özel güvenlik görevlilerinin toplumdan bir beklentisi var. Biz toplumda saygınlığımızın kazanılması için Güvenlik-iş Sendikası olarak çalışıyoruz. Bunun için bizim bir sloganımız var 'Özel güvenlik her yerde, görmezden gelmeyin' diyoruz. Gerçekten kamu kurumlarında, özel sektörde özel güvenlik görevlileri can koruyor, mal koruyor, namus koruyor. Bizler sizin huzur ve güvenliğiniz için varız." 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!