Olympos Teleferik bakıma alındı

Güncelleme Tarihi:

Olympos Teleferik bakıma alındı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 14:46

Olympos Teleferik bakıma alındı

Haberin Devamı

 

Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA) - ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde 2365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı'nın zirvesine çıkmak için kullanılan Olympos Teleferik bakıma alındı.

Kemer'e bağlı Çamyuva Mahallesi sınırları içerisindeki 2365 metrelik Tahtalı Dağı'nın zirvesine çıkmak için 2007 yılında hizmete giren Olympos Teleferik, 10 yıl bakımına alındı. Cuma günü tamamlanacak bakımların ardından cumartesi hizmete girecek olan teleferikte çalışmalar hızla devam ediyor. Halatlardan, kabinlere kadar birçok tesisatın bakıma alındığı tesiste, bakım çalışmalarını İsviçre'den gelen firma uzmanları gerçekleştiriliyor.

Olympos Teleferik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Fatih Koyuncu, "10 yıl önce açılan tesisimiz bölgemizin de önemli tanıtım araçlarından bir tanesi konumuna geldi. Bununla 2007 yılında açılan tesisimiz 5 bin kişiyle çalışmalarına başlarken, geçen yıllarda 220 bin rakamının üzerine çıktık. Hatta geçen yıl turizmde yaşanan krize rağmen 170 bin kişiyi 2365 metrelik Tahtalı Dağı'nın zirvesine taşıdık. Bakım çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından 29 Nisan günü yapacağımız açılışın ardından bu yıl da 230 bin rakamlarını yakalayacağımızı düşünüyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!