Olumlu değişim

NÜFUSU bile Fenerbahçe Stadı’nın kapasitesinden daha az olan bir yerin takımını yenmek, tabii ki önemsenmemeli. Ama Pendik faciası da unutulmamalı elbette. B36 karşısında ki, Fenerbahçe’yi değerlendirirken bu maçın bir ölçü olmayacağını söylemek gerek öncelikle.

Fenerbahçe’nin her iki karşılaşmada da, ne olursa olsun, işini ciddiye alması ve son dakikaya kadar mücadele etmesi iyiye işaret. En azından başarı isteyen, kazanmak isteyen bir takım izledik bu iki maçta. Zico’nun gelişiyle yaratılan bu katma değer bununla da kalmıyor.

Örneğin, her iki maçta da genç Can Arat’a yer verilmesi ve 90 dakika içinde değişiklik haklarının kullanması ve gençlere inanarak şans verilmesi, son yıllarda Fenerbahçe’de pek göremediğimiz olumlu bir değişim.

Zico’nun Fenerbahçe’ye geleceğini öğrendiğimde hakkında bilgi edindiğim ilk şey beyaz Pele’nin futbolcularıyla ve çevresiyle çok iyi iletişim kurduğuydu. Bunun doğruluğunu futbolcuların yüz ifadelerinden bile anlayabiliyorum.

Süreklilik

LİSE
öğrencisi, halıcı, polis, devlet memuru, üniversite öğrencisi gibi oyunculardan oluşan B36 ile Fenerbahçe’nin karşı karşıya gelmesi sevindirici mi yoksa üzücü mü sizce? Bana sorarsanız üzücü bir durum. Game box’larda level atlamak ya da düşmek gibi bir şey. Bu oyunda birkaç kademe geriden başlıyoruz ve her an yanıp tekrar daha düşük leveldan başlamak için bir sene beklemek gerekiyor. Bu nedenle Fenerbahçe kendi camiasına, taraftarına ve kapasitesine yaraşır bir performans sergilemeli ve bunu sürekli kılabilmelidir.

Zico’nun hüneri

BÖYLE bir saha da maç yapmak, boş koltuklara konser vermek gibi bir şey. Oysa sizden işinize konsantre olmanızı ve profesyonelce iş çıkarmanızı istiyorlar. Üstelik nerede? Müthiş seyircinin doldurduğu tirübünlerden, köy yeri tadında bir sahada.. Zico bu anlamda da futbolcusuna çok şey katıyor. Şampiyonluğun hediye edildiği son Denizlispor karşılaşmasında takımı Zico hazırlasaydı geçen sezon böyle mi biterdi sizce?

Maçın 3 adamı:

1- Tuncay 2- Can Arat 3- M.Yozgatlı
Yazarın Tüm Yazıları