Ölümlere ‘ama’sız hayır

Güncelleme Tarihi:

Ölümlere ‘ama’sız hayır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2016 22:20

Terör örgütü PKK’nın şiddet eylemlerine son vermesi için bildiriye imza atan, öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi, “Ölümlerin ve şiddet olaylarının durması için içtenlikle bazı temennilerde bulunmak istiyorsak hiç çekince koymadan amasız fakatsız kabul edilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Aralarında, Türkan Elçi’nin de olduğu 61 Kürt aydın önceki gün bir açıklama yaparak, PKK’nın silahlı saldırılara son vermesini istemişti. Hürriyet’e konuşan Elçi, acı çekmiş bir vatandaş olarak ölümlerin durdurulmasını istediğini belirterek, şöyle dedi: “Diyarbakır’daki arkadaşlar bildiriyi hazırlamışlardı. Beni arayıp görüş istediler. Metnin içeriğini okuyup onayladığımı onlara bildirdim. Metin benim düşüncelerime uygun olduğu ve yaşadığımız ölüm olaylarının bir an önce durdurulması konusuna da hitap ettiği için tereddütsüz kabul ettim. Çünkü ölümlerin ve şiddet olaylarının durması için içtenlikle bazı temennilerde bulunmak istiyorsak hiç çekince koymadan amasız fakatsız kabul edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir de siyasi bir pozisyonda bulunma gibi bir konumda da bulunmadığım için sadece acı çekmiş bir vatandaş olarak ölümlerin durdurulmasını ve gereğinin duyurulmasını istedim.” 

Haberin Devamı

HDP’DEN DESTEK

DOĞU ve Güneydoğu’da, aralarında Diyarbakır Barosu, Şırnak Barosu, TÜRKKONFED, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Doğu-Güneydoğu İşadamları Dernekleri Federasyonu gibi sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin, ortak bildiri yayımlayarak terör örgütü PKK’ya ‘Şiddet yöntemlerinden vazgeçmesi ve eylemlerine son vermesi’ çağrısı siyasette de karşılık buldu. Diyarbakır’dan yapılan çağrıyı HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen şöyle yorumladı: “Bir kişi daha hayatını kaybetmeden silahların susturulması için herkesin risk almayı kabul etmesi gerekir.”
HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise parti olarak uzun süredir çatışmalı sürecin sona ermesi için çaba sarf ettiklerini belirterek, bu çağrıyı da önemsediklerini söyledi. ( Rifat BAŞARAN/ANKARA )

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!