Ölümle dans

Güncelleme Tarihi:

Ölümle dans
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2012 01:18

Vücut geliştirmeci Onur Koç, “Yarışmalara 5 gün kala su içmemeye başlıyoruz. Tuz ve şeker almamak üzerimizde olumsuz etkiler yapıyor. Ama ölüm riski her sporda var. Her şeyi milli takıma seçilebilmek için yapıyorum” dedi.

Haberin Devamı

HERKESİN bildiği üzere, profesyonel sporun her dalını yapmak büyük bir özveri istiyor. Sürekli gerçekleştirilen antrenmanlar, durmadan devam eden diyetler, sporcuları oldukça zorluyor. Ancak bunlar arasında öyle bir spor var ki, bu diğerlerine göre çok daha alışılmışın dışında kalıyor; vücut geliştirme...
Ben de, hakkında pek çok kişinin az çok fikre sahip olduğu ama detaylarını düşük sayıda insanın bildiği bu sporu sizlere tanıtmak istedim. Avrupa Konutları’nda faaliyet gösteren Club House Spor Salonu’nda tanıştığım profesyonel vücut geliştirme sporcusu Onur Koç’tan da bu konuda yardım aldım...

Yorgunluk ve unutkanlık sorunu

Bir tesadüf eseri Onur Koç’la başladığım sohbet sonucunda kendisinden  öğrendiklerim, beni adeta şaşkına çevirdi. Profesyonel olarak vücut geliştirme sporunu yapan Koç ile yarışmasına tam 4 gün kala konuştuğumuzda artık hazırlıklarının son noktasına gelmişti. Unutkanlık ve fiziksel yorgunluğu da epey üst düzeyde gözüküyordu.

Haberin Devamı

İnsanüstü bir efor sarf edilmeli

Ekranda görürken hayranlık duyduğumuz ve kusursuz fiziğe sahip olan bu sporcuların aslında ölümle dans ettiklerini ve insan üstü bir efor ile hazırlandıklarını öğrendim. Dilerseniz lafı çok uzatmadan vücut geliştirmecilerin yaklaşık 6 ay aralıksız devam eden yarışmalara hazırlık sürecine ve bu süreç içerisinde yaşadıklarına hep birlikte göz atalım...

Motivasyon çok önemli

KENDİSİNE “Ölmekten korkmuyor musunuz?” sorusunu yönelttiğimiz Koç, “Her spor riskli. Ayrıca ağrı kesicilerin de bize çok zararı var. Karaciğer ve böbrek yetmezliği tehlikesi yaşıyoruz. 5 gün su içmemek tehlikeli. Ama insanlar 8 gün su içmeden dayanabilir. En önemli konu ise motivasyon” diye konuştu.

Kafasının üzerine yere yıkılmıştı

Onur Koç, bir yarışma sonrası meslektaşının başına gelenleri işte böyle anlattı...

GERÇEKLEŞTİRİLEN yarışmalar sonrasında normal hayata nasıl döndüklerine de değinen Onur Koç, “Bir anda vücuda şeker, tuz, yağ verilmesi çok riskli. Bu nedenle ölen insanlar, sakat kalan insanlar var. Örneğin bir arkadaşımız mide kanaması geçirdi. Az tuz ve az yağlı karbonhidratlar ile doğal şekerlerle başlamak gerek. Bir yarışma sonrası kafasının üzerine yıkılan bir arkadaşımızı gördüm. Hem bayılmıştı hem de istifra ediyordu. Çok tehlikeli bir spor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Cinsel yaşam ‘sıfır’

BAŞARILI olmak için fedakarlık yapılması gerektiğini dile getiren Koç, cinsel yaşamlarının hazırlık sürecinde ‘sıfır’ seviyesine indiğini söyledi. Başarılı sporcu, “Testosteron adaleyi sert tutan bir hormon olduğu için cinsel yaşam azaltılıyor. Hazırlığın son dönemlerinde cinsel yaşam sona eriyor” dedi.

Bir çocuk bile dövebilir

YAPILAN hazırlıkların son dönemlerinde, vücuda su ve şeker alınmadığı için çok dirençsiz olan vücut geliştirmeciler, inanılmaz derecede halsiz oluyor. Gördüğümüz o mükemmel adaleli sporcular, öylesine güçsüzleşiyor ki, bir çocuk dahi onları rahatlıkla yere yıkabilir.

Yüzümü dahi yıkayamıyorum

ÇALIŞMALARINI aralıksız şekilde sürdüren başarılı vücut geliştirmeci Onur Koç, “Yapacağımız yarışmaya 5 gün kala su bile içmiyoruz. Bilmem inanır mısınız ama o dönemde yüzümüzü bile yıkamıyoruz. Çünkü yüzümüzü yıkarken dayanamayıp su içebiliriz. Çok ciddi rakiplerim var. O yüzden her zaman çok dikkatli olmalıyım” diyor.

 

 

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!