Ölüme hiç bu kadar yaklaşmadım

Güncelleme Tarihi:

Ölüme hiç bu kadar yaklaşmadım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

Geçirdiği trafik kazasının ardından Gaziosmanpaşa Şafak Hastanesi'ne kaldırılan Bülent Ersoy, ilk röportajını Hürriyet Gazetesi'ne verdi. Ersoy, röportajında yaşamla ölüm arasında gidip geldiğini anlattı.

Kaza anında ne hissettiniz?

Ölüme hiç bu kadar yaklaşmamıştım. Bu duyguyu anlatmak mümkün değil. Yaşamla ölüm birbirine çok yakın.

Hastane günleri nasıl geçiyor?

Cuma günü taburcu olmayı bekliyorum. Burada gösterilen sevgiden çok memnun kaldım. Personel beni el üstünde tuttu. Bir sanatçı için hastane koridorlarında yatanlar oldu. 26 yıldır hizmet vermeye çalıştığım velinimetim, halkım bana yüreğinin en güzel köşesinde bir taht vermiş, onlar benim canlarım.

Kimler aradı?

Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel ve zarif eşleri Nazmiye Demirel'in yanı sıra, Kültür Bakanı İstemihan Talay, bakanlar, politacılar, bürokratlar ve sanat çevresinin tümü beni yalnız bırakmadı. Dostlarım hep yanımdaydı. Beni ayağa kaldıran onların sevgisi. Kapanmayan yaramı onların sevgisi kapattı. Bayramda hastanenin dört katı doldu taştı, halktan büyük bir sevgili ordusu oluştu. Demek ki, ölseydim o insanlar cenazemde olacaktı. O tabloyu görür gibi oldum. Demek ki, bu kadar yılı boşuna yaşamamışım.

Aramadığı için üzüldüğünüz kimseler oldu mu?

Kenan Evren Beyefendi'nin aramasını beklemiyorum. Birbirimizi sevmeyiz. Aramızda karşılıklı bir sevgisizliğimiz var.

Şimdi sağlık durumunuz nasıl?

Doktorlar sürekli ikaz ediyorlar. Fazla gazete okumuyorum, ters bir şey okuyabilirim. Şahsım veya başka bir şey için. Örneğin benim özel hemşiremin kardeşi askerde şehit olmuş. Onu görünce ben de fenalaştım. Negatif olayları bildirmiyorlar. Kötü haber sonum olur. Yaşamak istiyorum, nefes almak istiyorum. Ama birazcık da kaderciyim. Dünyayı tiyatro gibi görüyor, rolümü en iyi şekilde oynayıp yaşamak istiyorum.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!