Ölümden döndü servet kazandı

Güncelleme Tarihi:

Ölümden döndü servet kazandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2016 15:46

Geçtiğimiz hafta Dubai’ye yaptığı sert iniş sonrası alevler içinde kalan yolcu uçağından canlı çıkan Hint adam, bu olaydan sadece altı gün sonra piyango biletinden 1 milyon dolar kazandı.

Haberin Devamı

62 yaşındaki Hint vatandaşı Mohammad Basheer Abdul Khadar’ın hayatı bir hafta içinde değişti. Araba satış görevlisi olan Khadar, Hindistan’dan ailesiyle beraber çıktığı Dubai tatilinin başlangıcında ölümden döndü. Boeing 777 tipi uçak, Dubai’ye inerken yaşadığı aksaklık nedeniyle piste çarparak sert bir iniş yaptı.

Olay sonucu alev içinde kalan uçaktaki mürettebat ve yolcular sağ çıkarıldı ancak kurtarma çalışmaları sırasında bir itfaiye görevlisi öldü. Khadar, hayatını kurtardığına sevinirken, altı gün sonra aldığı bir başka haber sevincini ikiye katladı.

Ölümden döndü servet kazandı

YOKSULLARA YARDIM EDECEK

Maaşı 2 bin 200 dolar (6 bin 500 TL) civarında olan Khadar’ın tatil öncesi aldığı piyango biletine 1 milyon dolar (yaklaşık 3 milyon TL) para ödülü çıktı. Emekliliğine sadece 4 ay kala bir servet kazanan Khadar, “Allah’ın beni bir sebep yüzünden kurtardığını biliyordum. Muhtemelen buydu” dedi. Parasını eğitim ve sağlık hizmetlerinden yararlanamayan çocuklar için kullanacağını söyleyen Khadar, “Parayı bir vakıfa bağışlamak ya da bir iş kurmak istemiyorum. Kendim gidip yardıma ihtiyacı olan insanları bulmak ve parayı onlara vermek istiyorum. Ben de yoksuldum. İnsanların neler yaşadığını biliyorum” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!