‘Ölüm yokuşu’na acil çağrı

Güncelleme Tarihi:

‘Ölüm yokuşu’na acil çağrı
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2016 14:58

Yenimahalle Kızılcahamam Caddesi’nde sıkça yaşanan kazalar, bölge sakinlerini isyan ettirdi. ‘Ölüm yokuşu’ olarak adlandırdıkları caddede hızını alamayan araçların dükkânlara girdiğini belirten esnaf, geçmişte ölümlü kazaların yaşandığı bölgede yeni can kayıplarının olmasından korkuyor.

Haberin Devamı

Yenimahalle Ergenekon Mahallesi’nde bulunan Kızılcahamam Caddesi’nde hemen her gün yaşanan kazalar, cadde sakinlerini tedirgin etti. Herhangi bir uyarı levhası, trafik lambası, kasis ve üst geçidin bulunmadığı caddede yukarıdan hızla gelen araçlar büyük tehlike oluşturuyor. Son olarak geçtiğimiz çarşamba günü iki kazanın daha yaşandığı caddede, yokuş aşağı inen bir sürücü, direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu İbrahim Arat’a ait marketin manav reyonuna girdi. Kazada herhangi bir can kaybı yaşanmazken araçta maddi hasar oluştu. Yine akşam saatlerinde iki araç da caddede çarpışarak kaza yaptı. Bölgede ölümlü kazaların da yaşandığını belirten market sahibi İbrahim Arat, “Buraya ‘ölüm yokuşu’ adını verdik. Yaşanan kazaların sayısını bilmiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

RALLİ PİSTİ GİBİ

Caddedeki keskin virajlı yokuş nedeniyle tedirgin olduklarını kaydeden Arat şöyle konuştu:
“Şentepe 1’nci durak olarak da bilinen bölgede keskin virajlı yokuştan hızla gelen araçlar büyük tehlike yaratıyor. Burası ralli pisti gibi. 2 günde bir gün kaza yaşanıyor. 300 kişi imza topladık. Büyükşehir’e ilettik ama çözüm üretilmedi. Dükkânların tümüne araç girdi. Ölümlü kazalar da oldu. Eşim marketin önündeyken hızla gelen bir araba marketin önündeki dondurma dolabını sürükleyip, arkasına sıkıştırdı, ölümden döndü. Araçlar süratli geliyor. Buraya trafik lambası konulmasını istiyoruz. Yolun bölünmesi de lazım. Güvende değiliz. Kelle koltukta yaşıyoruz. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz.”

ARAÇ GİRMEYEN DÜKKÂN YOK

2012 yılında caddede bir aracın çarpması sonucu babasını kaybettiğini belirten Mahir Şirin ise şunları söyledi:
“Babam yolun kenarındayken yukarıdan gelen bir araç çarpması sonucu hayatını kaybetti. Şentepe 2’nci duraktan buraya kadar böyle. Çok girişimde bulunduk. Belediyeden yetkililer geldi, bir şey yapamayacaklarını söylediler. Kasis olursa kışın zorluk çıkarırmış. İmza da topladık verdik ama çözüm bulunamadı. Yukarıdan araçlar süratli bir şekilde geliyor. Arabanın girmediği dükkan yok. Trafik lambası konulmalı. Keskin olduğunun sürücülere levhayla anlatılması lazım. Son 5 sene içinde çok fazla kaza olmaya başladı. Yılda 20 tane ölümlü bin tane de maddi hasarlı kaza yaşanıyordur. Yeni can kaybının olmasından da endişe duyuyoruz.”

Haberin Devamı

BAŞKA CANLAR YANMASIN

SALI günü park halindeki aracına alkollü bir araç sürücüsünün çarptığını belirten Gökhan Özgü de, “82 promilli alkollü bir sürücü dükkanın önünde duran arabama, gece saatlerinde vurdu. Yanıbaşımızdaki elektrik direği kazalar nedeniyle eğik durumda. Can güvenliği olmadığı gerekçesiyle, dükkânını kapatıp, giden esnaf oldu. Bugüne kadar çok insanın canı yandı, malı gitti. Bari bundan sonra olmasın. Başka canlar yanmasın. Tek isteğimiz önlem alınması” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!