Ölüm koşusu sona eriyor

Güncelleme Tarihi:

Ölüm koşusu sona eriyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2017 14:29

Hürriyet Ankara’nın ısrarlı manşetlerinin ardından Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı önündeki yaya üst geçidi çilesi sona eriyor. YHT Garı önünde inşasına başlanan ve kısa bir süre sonra tamamlanacak üst geçit sayesinde, vatandaşlar karşıya geçerken araçların önüne atlamak zorunda kalmayacak.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın geçtiğimiz yıl ‘Yüksek hızlı yaya koşusu’, ‘Güler misin ağlar mısın’ başlıklı haberlerinin ardından YHT Garı önündeki yaya üst geçidi ihtiyacı gündeme alınmıştı. Ankara Tren Garı İşletmeciliği (ATG), geçtiğimiz günlerde YHT Garı önüne yaya üst geçidi yapımına başladı. Üst geçidin kısa bir süre sonra tamamlanarak kullanıma açılacağı öğrenildi.

ÖLÜMLÜ KAZALAR YAŞANDI

YHT Garı’nın geçtiğimiz yıl hizmete girmesinin ardından yaya üst geçidi sorunu ortaya çıkmıştı. YHT Garı’ndan çıkış yapan ya da ulaşmaya çalışan vatandaşlar, bölgede herhangi bir üst geçit bulunmaması nedeniyle Celal Bayar Bulvarı’ndan karşıya geçmek için hızla seyreden araçların arasına atlamak zorunda kalıyordu. Yaya geçidi sorununa Tandoğan Asker Çarşısı Alt Geçidi’nin açılması da çare olmadı. Mesafenin uzaklığı nedeniyle alt geçidi kullanmayan vatandaşlar, araçların arasından karşıya geçmeye devam etti. Celal Bayar Bulvarı’na yerleştirilen New Jersey bariyerler de karşıya geçmeye çalışan vatandaşları engelleyemedi, YHT Garı önünde ölümlü ve yaralanmalı bazı trafik kazaları yaşandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!