Ölüm döşeğinde tahliye

Güncelleme Tarihi:

Ölüm döşeğinde tahliye
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2008 01:18

Ergenekon terör örgütünün stratejisini hazırladığı ve finansörü olduğu iddia edilen işadamı 60 yaşındaki Kuddusi Okkır, cezaevine girdikten 1 yıl sonra ölüm döşeğindeyken tahliye edildi.

Haberin Devamı

20 Haziran 2007’de tutuklanan Okkır 10 gün sonra Tekirdağ F Tipi Cezaevine gönderildi. Tek kişilik hücreye konulan Okkır’ın sağlığı bir süre sonra bozuldu. Okkır, nisan ayı sonunda, ’majör depresyon’ tanısıyla Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi. Burada ayrıca zatürree ve böbrek yetmezliği teşhisi konulan Okkır, Bayrampaşa ve Haseki Devlet hastanelerine, buradan Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Göğüs Cerrahisi Bölümü’ne götürüldü ve son olarak da mayıs ayı içinde Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’ne yatırıldı. Konuşamayan, tuvalet ihtiyacını gideremeyen, ayakta duramayan, ağızdan beslenemeyen ve ağızdan ilaç tedavisi yapılamayan Okkır’a burada ’Akciğer kanseri, beyin ve kemik metastası’ teşhisi konuldu.

Eşi Sabriye Okkır kocasının tahliye edilmesi için iki kez mahkemeye başvurduğunu ancak tahliye taleplerinin ’delilleri karartabilir’ denilerek reddedildiğini söyledi. Eşi Sabriye Okkır’ın eşinin son durumuna dair sağlık raporunu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na getirmesinin ardından Okkır, savcılığın talebi üzerine 1 Temmuz günü nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Okkır’ın tahliyesiyle tutukluların sayısı 48’e indi. Kocasının başından bir an olsun ayrılmayan Sabriye Okkır, "Eşine yargısız infaz yapıldı. Hapishaneye girerken sapasağlam olan eşim şu an ölümle pençeleşiyor. Madem çok önemli deliller vardı, neden bir yıldır beklediler. Kocamı sorgusuz sualsiz idam ettiler" dedi. Okkır’ın doktorlarından Doç.Dr. Hakan Kadragöl, hastanın bilincinin kapalı olduğunu ve durumunun iyi olmadığını söyledi. Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi yetkilileri, 10 Mayıs günü kendilerine gelen hastanın tahliye olduğu güne kadarki tedavi gideri olan 8 bin 660 YTL’yi Adalet Bakanlığı’na fatura edeceklerini ancak dün itibariyle 570 YTL’ye ulaşan tedavi masrafının aileden talep edileceğini söylediler. Teknopark Elektronik Bilişim Danışmanlık şirketinin sahibi olan Kuddusi Okkır, Orion yapımcılık, Orion Reklam Şirketi’ne de ortaktı.

Ölüm döşeğinde tahliye

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!