Oltu Yavuz Selim Öğrencileri Avrupa’ya Gitme Hazırlığında

Güncelleme Tarihi:

Oltu Yavuz Selim Öğrencileri Avrupa’ya Gitme Hazırlığında
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2015 16:29

OLTU YAVUZ SELİM ÖĞRENCİLERİ AVRUPA’YA GİTME HAZIRLIĞINDA

Avrupa Birliği ERASMUS+ Hareketlilik Programı çerçevesinde Avrupa Birliği Bakanlığı’na bağlı Ulusal Ajans ve IPA fonu tarafından desteklenen Arda Danışmanlık ve Eğitim Kurumu tarafından uygulanan “İşletmelerde Beceri Eğitiminde Avrupa ile Elele” projesi ile Oltu Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 10 öğrenci ve 2 öğretmen tarafından Berlin’de staja başlayacak.
HEDEF VİZYONLARI GELİŞTİRMEK
Proje koordinatörlerinden Abdullah ADIYAMAN, amaçlarının daha önce hiç Oltu ilçesi dışına çıkmamış öğrencilerin vizyonunu geliştirmek, onlara öğrenim gördükleri alanlarda yurt dışında nasıl bir eğitim verildiğini, uygulamaların nasıl yapıldığını, pratikte yaşayarak öğrenmelerini sağlamak olduğunu ifade etti.
Proje sorumlusu Esma Abbasioğlu ise katılımcı öğrencilerin yaşlarının 16 ile 19 arasında değişiklik gösterdiğini ve 11 ve 12. Sınıfta öğrenim gördüklerini, proje sayesinde öğrenim gördükleri alanlarda uygulama ve staj deneyimi edinmeye başlamış olan öğrencilerin birçoğunun daha önce Erzurum il sınırları dışına dahi çıkmamış olduğunu belirtti.
Abbasioğlu, Bilişim alanı öğrencilerinin bilgisayar donanımı, bilgisayar yazılımı, web programcılığı gibi alanlarda eğitim görmüş olduğunu, yurt dışındaki bilgisayar yazılımcılığını ve bu alana dair teknolojik gelişmeleri takip etmeyi istediklerini dile getirdi.
Proje sorumlusu Esma Abbasioğlu, muhasebe ve Finansman bölümünden projeye dâhil olan grubun ise Bilgisayarlı Muhasebe alanında Almanya’da uygulanan programları ve takip edilen öğretileri incelemeye, bu alandaki farklılıkları öğrenmeye ve uygulamaya hevesli öğrencilerden oluştuğunu vurguladı. Bu çalışmanın hayata geçmesini sağlayan Türk Ulusal Ajansı ve ARDA Danışmanlık ve Eğitime teşekkür etti.
ARDA Beratung Bildung GmbH Müdürü Dr. Kemal Işık’ta, yeni başlanacak proje için duymuş olduğu heyecanı dile getirerek amaçlarının katılımcıların sektör ihtiyaçları doğrultusunda Muhasebe ve Finansman alanı ve Bilişim Teknolojileri alanındaki mesleki bilgi ve becerilerini artırarak, muhasebe ve web tasarımı dallarında Avrupa düzeyinde yapılan uygulamalar ve geliştirilen yöntemler hakkında deneyim kazanmalarını sağlamak olduğunu kaydetti.
Katılımcıların okullarında teorik düzeyde aldıkları eğitimleri, yapacakları staj faaliyeti ile pratiğe dönüştürmesini ve bunun sertifikasyonunu sağlamayı hedeflediklerini belirten Dr. Işık, “Ayrıca meslek stajının yanında katılımcıların farklı kültürleri tanımaları, kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri, ekiple çalışma becerisi kazanmaları, motivasyonlarının artırılması, özgüven duygusu edinmeleri, AB vatandaşlık bilinci geliştirmeleri ARDA Danışmanlık ve Eğitimin öncelikleri arasındadır” şeklinde konuştu.
Bilgisayar ve Web Dizaynı alanında staja katılacak olan Tunahan Karasu ’’Gerçekleştiriyor olduğumuz bu proje okulumuzun bulunduğu ilçede çok büyük yankı uyandırdı. Yapmış olduğumuz tanıtım haberleri ile ilçede bu doğrulta çalışan diğer kurumları, öğretmenleri ve öğrencileri yüreklendirmiş oldu. Özellikle yaşıtlarımın Berlin’i görmesini çok isterim’’ dedi.
Muhammet Yücel Aydoğdu isimli öğrenci ise; “Velilerimiz tarafından çok büyük destek gördük. İlçe içerisinde yaptığımız yaygınlaştırma ve tanıtım faaliyetleri birçok velinin ilgisini cezbetti. Bu proje sayesinde velilerimizin ve ilçe halkının çocuklarını yurtdışına gönderme ile ilgili önyargılarını da yıkmış olduk.” şeklinde konuştu.
Bu arada Okul Müdürü Murat Haluk Acar’da “Öncelikle projenin hazırlanması ve yürütülmesinde emeği geçen İngilizce Öğretmeni Esma Abbasioğlu ve Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Abdullah Adıyaman’ a teşekkür ediyorum. 3-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan projemizin hem öğrencilerimize vermiş olduğumuz teorik bilgiyi Avrupa’ da pratiğe dökme imkânı sağlamasından hem de öğrencilerimizde Avrupa farkındalığı uyandıracağını düşünüyorum” şeklinde projenin hayata geçecek olmasından ötürü duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!