Ölmek istiyorum, acilen yardımına ihtiyacım var

Sevgili Güzin Ablacığım , ben 23 yaşında bir kadınım.

Haberin Devamı

19 yaşındayken biriyle tanıştım ve 4 yıl kadar bir arkadaşlığımız oldu. Bu süreçte çok büyük bir hata yaptım, onunla birlikte oldum.  İlk başlarda onunla evlenmeyi düşündüğüm için bu durumu çok umursamamıştım çünkü ona aşıktım, gözüm hiçbir şeyi görmüyordu.
Fakat zaman ilerledikçe, onun asıl kişiliğini tanıdıkça, onunla yapamayacağımı  anladım. Kısaca ben çalışmadığım halde benden para ve hediye isteyen biriydi. Giderek bana çok ilgisiz davranmaya başlamıştı. Sonunda kıskançlık yüzünden ayrıldık.
Ben ikinci bir hata daha yaptım; ondan ayrıldıktan hemen sonra başka biriyle görüşmeye başladım. Benden bir yaş küçük biriydi. Ona durumumu anlattım, beni olduğum gibi kabul etti. Her şey çok iyi gidiyordu ki  benim dilim durmadı.
Ona eski sevgilimin yaptığı ama benim hoşlanmadığım bazı şeylerden bahsetmeye  başladım. Tabii doğal olarak o da bu durumdan rahatsız oldu. Bu şekilde mükemmel giden ilişkimiz bozulmaya yüz tuttu. Derken bir de onun askerlik durumu çıktı. Psikolojisi bozuldu. İlişkimize ara vermek istedi.
Askere gittiğinde tekrar barıştık. Daha sonra Doğu’yu çekti ve beni aramamaya başladı. En son bir mesaj çekti ve “Beni affet artık evlenmeyi düşünmüyorum, sakın seni kulandım sanma, olur mu?” dedi. Onu hâlâ çok seviyorum. Şu an hem yapmış olduğum hatanın pişmanlığı hem de sevdiğim adamı kaybetmenin acısı içindeyim. O askerde ama hâlâ beni sevdiğini düşünüyorum.
Geldiğinde, geri dönmek isterse, ona bir şans daha vermeli miyim?
Ne olur bana akıl ver. Artık yaşama isteğim kalmadı. Üstelik çok sorunlu bir ailem var, çok mutsuzum. Ölmek istiyorum 

RUMUZ: YORGUN

Canım kızım, ne yaparsan yap, nasıl bir hata işlediğini düşünürsen düşün, bu yaşam mücadeleni yok etmemeli. Hayat insana bahşedilmiş bir ödüldür. Tanrı bizi boş yere, yiyip, içip, sevişip, zamanı gelince de ölüp gidelim diye yaratmadı. Her birimizin yaşam boyu bir görevimiz vardır.
Her birimiz mutlaka bir nedenle dünyaya gelmişizdir. Böyle saçma sapan aşk acıları icat edip kendini helak etmenin anlamı yok. Tamam yanlış bir insan seçmişsin… Ki bu bir tek senin sorunun değil. Çünkü doğru insanı bulmak gerçekten artık çok zor.
Bu askerdeki genç adam ise Doğu’da kimbilir nasıl bir yaşam mücadelesi veriyor. Ölümle burun buruna, sert bir iklimde, her an tehdit altında, sıkı bir disiplinle yaşamını sürdürmeye çalışıyor.
Şimdi onun gerçekten evlilikle, sevgiyle, senin sitemlerinle uğraşacak ne vakti ne de gücü vardır. Dediğin gibi dönüp geldiğinde onu dostça karşılarsın. Evlilikten, geçmiş ya da gelecekten söz etmeden, onunla güzel bir arkadaşlık sürdürmeye çalışırsın. Olursa olur, olmazsa ölüm yok ucunda.

Haberin Devamı

Sürekli beni kıskandırmak için uğraşıyor

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla; ben 16 yaşında bir genç kızım, köşenizi çok ilgiyle izliyorum. Sevdiğim bir genç var, yazlıkta tanıştık. O da 18’inde… Ancak yaz boyunca ona defalarca arkadaşlık etmek istediğimi söylesem de, her defasında ya “Hayır” dedi ya da “Belki daha sonra”.
Çünkü o sırada bir başka genç kızla arkadaşlık ediyordu. Yine de biz yakındık. Sık sık bir araya gelip konuşuyorduk, sohbet edip gülüyorduk. Ben bu yakın olduğumuz sıralardaki halinden benimle tamamen ilgisiz olmadığını hissediyordum. Çünkü sürekli bana başka kızlardan, başka sevgililerinden söz edip duruyor. Sanki sürekli beni kıskandırmak ister gibi. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz, bana akıl verin.

RUMUZ: YENİ BİR SEVGİLİ

Haberin Devamı

Sevgili kızım, ben bu genci hiç sevmedim. Bir yandan seninle arkadaşlık edip, dertleşir havalarında sürekli sana başka kızlardan söz ederken, bir yandan da sanki sana acı vermekten hoşlanıyor gibi. Çünkü sana bunları anlatırken, eminim senin üzüldüğünün farkında… Bence sen bu genç adama aklını takmakla, zaman kaybetmektesin…
Güzel bir yaz tatilini boşuna harcamışsın. Ondan sana hayır gelmeyeceğini, seninle flört etmeyeceğini kabul etmelisin. Kafandan onu bir an önce çıkarsan iyi edersin, ki çevredeki diğer genç adamları da görebilmelisin.

Yazarın Tüm Yazıları