Olmayan çocukları kayıtlı göstererek çocuk parası almışlar

Güncelleme Tarihi:

Olmayan çocukları kayıtlı göstererek çocuk parası almışlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2017 12:18

Almanya’da yaşayan AB üyesi ülke vatandaşlarının bir kısmının, olmayan çocukları için çocuk parası talebinde bulunduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

FEDERAL Maliye Bakanlığı yetkililerinin de onayladığı bilgiye göre, Almanya’da yaşayan AB üye ülke vatandaşlarının bir kısmı geldikleri ülkede çocukları bulunduğunu ileri sürerek çocuk parası almak için başvuruda bulundu. Ancak yapılan incelemelerde gerçekte çocuklarının olmadığı ortaya çıktı. Almanya’da bir çocuğu bulunan ebeveynlere aylık 192 euro ödeniyor. Bu para çocuk sayısı arttıkça kademeli olarak yükseliyor. Maliye Bakanlığı, 2016 yılında Almanya’da yaşamayan 168 bin 400 çocuk için para ödedi. Ödenen para ise tam 537 milyon euro. Bakanlık yetkilileri çocuk parası almak için devleti dolandıranların sayısında son yıllarda artış olduğunu açıkladı.

KOMİSYON REDDEDİYOR

CDU/CSU Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekilleri Almanya’da yaşamayan çocuklar için ödenecek çocuk parası miktarının o ülkenin yaşam koşullarına göre düzenlenmesini istiyor. Ödenecek miktarın düşürülmesi gerektiğini savunuyor. AP Komisyonu ise bu talebi AB normlarına aykırı bulduğu için her seferinde reddediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!