Olmadık hayaller kurulabilir

Hayal gücünün uyandığı bir gün. Önce Neptün’ü tetikleyen Ay daha sonra Jüpiter’i harekete geçirecek ve günün ilerleyen saatlerinde Mars’ı uyandıracak.

Büyük hayaller kurabilir veya olayları çok fazla büyütüp olmayacak hayaller kurulabilir. Alkol, uyuşturucular, ilaçlar, kimyasal maddeler konusunda tedbirli davranmak gerekiyor. Öfke ve tahammülsüzlük yüzünden sakarlıklar ve kazalar ortaya çıkabilir.

Sezgi gücü dikkat ürünüdür

Dikkatiniz zayıf olduğu zaman, sezgileriniz harekete geçse bile bunları yakalayamaz, farkına bile varamazsınız. Bu nedenle dikkatinizi yükseltmeyi öğrenmelisiniz.

Ayrıca dikkatiniz yükseldikçe olup bitenleri daha iyi anlamaya başlarsınız. Anladığınız her yeni şey ise, bilgi demektir. Bilginin çeşitliliği ve çokluğu ise, hayatı kavramanıza, meydana gelen olayların ne anlama geldiğini anlamanıza yardımcı olacaktır.

Örneğin, bulutların alçalmasıyla birlikte gün ortasında kararan havanın, yağmura işaret ettiğini daha fırtına çıkmadan söyleyebilmek için bilgi gerekir.

Şayet bulutların hareketini ve değişmekte olan havanın durumu hakkında önceden bir bilginiz yoksa, yaklaşmakta olan fırtına hakkında bir şey söylemeniz mümkün değil.

Ve size göre aniden yakalandığınız yağmur, büyük bir talihsizlik olacaktır. Fakat, son derece maddi bir değişimi bire bir yaşadığınız zaman, dikkatiniz yüksek ise, yağmur başlamadan önceki meydana gelen hava olayını fark etmiş olursunuz. Ve benzer durum tekrarladığı zaman bu kez bilirsiniz.

Öğrendiğiniz bilginin temelinde dikkat yatmaktadır. Ve sahip olduğunuz bilgi sonraki zamanlarda sizi önceden uyaracaktır. Bu durum, şuurlu bir seziştir. Dikkati daha zayıf veya öğrendiklerinin ne anlama geldiğini bilmeyen kişilerde ise, bir olay başlamak üzereyken daha önce biriktirmiş olduğu bilgiler anlamlı bir biçimde şuuruna yükselir. Kimi zaman rüyasında, kimi zaman ise duygu olarak algılar. Tabii bu algılamalar çoğu zaman dikkat eksikliği yüzünden belirmesiyle kaybolması bir olan değişik haller biçiminde ortaya çıkar. Ve kişi kendisini olayın içinde bulduğu zaman, ‘Ben bunu biliyordum’ der.

İşte bu nedenle herkeste sezgi yeteneği vardır fakat kimilerinde belli belirsiz (Dikkati çok zayıf olan kişiler de), kimilerinde ise (Dikkati yüksek olanlar) çok kesin öngörüler şeklinde ortaya çıkar. Çünkü, yaşarken pek çok bilgiyle karşılaşırız. Bunların pek çoğu ise, dikkatimize çarpmadan kaybolup gider.

Fakat, dikkat etmesek bile, yaşadığımız olayın duygusu bilinçaltımızda birikir. Anlamını bilmediğimiz bilgiler, uygun koşullar meydana geldiği zaman birleşip anlamlı bir biçimde şuurumuza yükselir. Yani yaklaşmakta olayın ne olduğunu sezmemize yardımcı olur.

İşte bu yüzden ‘İç sesinize kulak verin’ denilmektedir. Kendiniz için en doğruyu yine siz bilirsiniz. Çünkü, sizin yaşadığınız tecrübeleri başka kimse yaşamamıştır. Ve karşılaştığınız her hangi bir sorun karşısında da sorunu çözecek bilgiler sadece sizde mevcuttur. Ve elbette ki, çözüm sizdedir.

İşte bu çözümü bulmak için sezgilerinizin harekete geçmesi, önceki olayların bilgisinin zihninizde yükselmesi gerekir. Böylece daha önce kavrayamadığınız ne varsa, anlamaya başlayacaksınız. Yani ne olduğunu ve ne olacağını sezeceksiniz.
Yazarın Tüm Yazıları