Olmadı bir kraliçe tacı takın yılbaşı partisine takılın

Güncelleme Tarihi:

Olmadı bir kraliçe tacı takın yılbaşı partisine takılın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2006 00:00

30 Aralık geldi, cumartesi oldu. Ve siz hálá yarın akşam ne giyeceğinizi bilemiyorsunuz, öyle mi? Panik yok! Tasarımcılar derdinize çare buluyor. Birçoğu önce gardırobunuza bakmanızı öneriyor. Kemer, kolye, aksesuvarlarla farklı kombinasyonlar yaratmak mümkün. Hiçbir şey bulamazsanız, minik bir elbise alın, saçınıza da kraliçe tacı takın diyenler, çoğunlukta.

Mehtap Elaidi

DÜZ SİYAH ELBİSE


Yılbaşı gecesi için çok az bir zamanınız kaldı öyle mi? Şık olmak için siyah giymeli, dikkat çekici olmak için sade olmalısınız. Eğer bu sabah ne giyeceğinizi bilmez bir şekilde uyanırsanız, önce gardırobunuzu gözden geçirin. Farklı bir kombinasyon ile uzun zamandır giymediğiniz bir parçayı özgün bir hale getirebilirsiniz. Bu durumda aksesuvarlar hayat kurtaracaktır. Kalın kemerler, gösterişli kolye ve küpeler işe
/images/100/0x0/55eb3624f018fbb8f8b298b6
yarar. Hiçbir şey bulamazsanız, düz siyah bir elbise satın alın. Elbisenizi taşlı ve renkli bir broşla, parlak bir şalla da zenginleştirebilirsiniz. Yılbaşı gecesi parıltı şart mıdır? Bence değil, parıltının yaşatacağı düşünülen ihtişamı kıyafetinizde bambaşka bir detayla da yakalayabilirsiniz. Metal bir kemer, renkli bir ayakkabı, avangart bir mücevherle de aynı ihtişam duygusunu yakalamak mümkün. Elbise giymek istemeyenlere dar bir kotu, avangart bir üstle, belki bir kaftan ya da sırt dekolteli bluzla tamamlamalarını öneririm. Kıyafetinizin bir yerinde kırmızı mutlaka olsun. Ama detayda gizli kalsın. Mesela bir bileziğin derisinde ya da boynumuza takacağımız bir fularda...

Saç ve makyajda dayanıklılık baz alınmalı. Çünkü uzun, hatta gündüze dönecek bir gecede geceyi nasıl bitirdiğiniz, nasıl başladığınız kadar önemli. Bu sebeple kendinizi rahat hissedeceğiniz, topuz olacaksa mümkün olduğu kadar doğal, tonlarca firkete kullanılmadan saçınızın boyuna ve modeline göre yapılmış bir saç modeli ve fazla ağır olmayan bir makyaj tercih edilmeli. Ayakkabılarınız mutlaka rahat olmalı ve daha önceden uzun bir gecede test edilmiş olmalı.

Ben, belgelenmesi muhtemel özel gecelerde çok iddialı olmamaktan yanayım. Ne de olsa albümlerde yer alacak bir geceden söz ediyoruz. Farklı ve sıra dışı görünmek isteyenlere tavsiyem, kendilerine özel detaylar kullanmaları, belki aileden kalma bir takı, bir seyahatten alınmış bir fular ya da kişiye özel ne olabiliyorsa...

Sokakta kutlayacak olanlara öncelikle rahat bir ayakkabı tavsiye ediyorum. Sonra da bir kot pantolon, siyah dik yakalı bir kazak ve çok şık bir kolye ya da broş.

Cengiz Abazoğlu

DAR PANTOLON ÜSTÜNE
/images/100/0x0/55eb3624f018fbb8f8b298b8


ASİMETRİK BLUZ


31 Aralık gecesi kişi önce vücut proporsiyonuna göre, sonra katılacağı partinin mekanına göre seçim yapmalı. Beş yıldızlı bir otelde baloya katılacaksa uzun gece elbisesi, kulüp ya da ev partisi ise daha rahat ve sade, küçük elbise tercih edebilir. Sade yapılmış bir makyaj ve hafif volümlü dağınık saç benim favorim. Saten ve kadife küçük elbiseler, dar kesimli brokar pantolonlar, geniş korsajlı kemerler, şifon ve uzun romantik diye tanımlayabileceğim kıyafetler... Renklerde ise siyah ve altın. Son dakika alıcılarına önerim siyah krep pantolon ve üzerine asimetrik bir bluz olur.

Ece Sükan (Vintage Butik sahibi)

DÖNEM ŞAPKASI ESPRİLİ OLABİLİR


Dikkat çekici giyinmek, en azından kişinin kendisi için eğlenceli olur diye düşünüyorum. Komik olmaktan korkanlar ve risk almam diyenler, zarif bir elbiseyi korse ve kemer gibi birkaç dokunuşla zenginleştirebilir. Bugün panik olanlar vintage mağazalara uğrasın. Elbise veya çok basit, siyah bir dar eteği veya sigaret pantolonu hareketlendirecek, şık bir bluz alabilirler. Yarın gece parıltı çok hoş olur. Senede bir gece istediğimiz kadar parıldamak mümkünken, sonuna kadar kullanalım.

Çok fazla özenilmiş saçlar, maske makyajlar göze batacaktır.

Ayakkabıda önerim, şık bir rugan dizüstü çizme, bilekte ayakkabılar ya da klasik stilettolar. Saç aksesuvarları iyi fikir. Gece boyunca rahatsız etmeyecek bir dönem şapkası da esprili olabilir.

Sokakta kutlayacaklar, rahat edecekleri bir topuklu çizme veya ayakkabı giymeli. Paltolarını broşlar takarak veya üzerlerine pırıltılı bir şal veya atkı alarak şıklaştırabilirler.
/images/100/0x0/55eb3624f018fbb8f8b298ba

Ece- Ayşe Ege

SÜSLÜ KÜÇÜK BİR TAÇ


Yarın gece sizi mutlu ve rahat ettirecek kıyafetler seçin. Zaten şu anda en moda, 31 Aralık gecesini hiçbir şey yapmadan eşofmanlarla evde geçirmek... Minik siyah elbiseler, minik gece mantoları, farklı gece elbiseleri, taşlı trikolar, ipek saten gömlekler dışarıda geçirilecek geceye uygun olur. Sadece bir gecelik kıyafet değil, her dönem rahatlıkla giyilebilecek, modası geçmeyen kıyafetler alın. Strese hiç gerek yok. Gece uzun, kendinizi hangi tarz kıyafetle rahat hissediyorsanız onu tercih edin. Saçınızı en doğal halleriyle bırakın. Ayağına güvenen, en yüksek topuklu stillettoları giyebilir. Farklı ve sıra dışı görünmek isteyenlere, hakiki taşlarla süslü, küçük bir taç öneriyoruz. Sokakta kutlayacaklar dikkat! Kar geliyor. Kendilerini sıcak ve rahat tutacak kıyafetler giysinler. Sokak partilerinde içi kürklü botlar giymelerini öneririz. Kaşmir atkı ve şapkalarını da unutmasınlar.

Yıldırım Mayruk- Barbaros Şansal

MUTLAKA KADİFE


Biz, gösterişten uzak bir stil öneriyoruz. Makyajın sabaha karşı akmaması çok önemli. Cumartesi sabahı hala ne giyeceklerini bilmiyorlarsa önce dolaplarına göz atıp, eşlerinin de ne giyeceği konusunda sondaj yapsınlar. Beyefendi yırtık kot ile, kadın yırtmaçlı tuvalet ile çıkarsa, görüntü komik oluyor. Kadınların yüzde sekseni dar kot üstü dekolte bluz giyecektir. Ama bize göre kadife kadına en yakışan kumaşlardan biri. Kadife mini bir elbise tercih edebilirler. Sokakta kutlayacaklar kalın çorap, bot ve şık bir kaban giysinler.

Arzu Kaprol

JEAN CEKET ÜZERİNE EVDEKİ BÜTÜN KOLYELERİ TAKIN


Yılbaşı gecesi modaya uygun olmak hiç şart değil. Ancak, eğer isterseniz kendinizi farklı hissedeceğiniz bazı detaylar kullanabilirsiniz. Sade olmak isteyenlere özellikle farklı ve dikkat çekici aksesuvar kullanmalarını öneririm. Bu, platform veya ince topuklu ayakkabı veya krokodil çanta olabilir.

Yılbaşı gecesi insanin içinde mutlak bir ışıltı hissi uyanıyor. Minik bir siyah elbise ile ışıltılı bir çorap veya bir kolye veya taç bence geceyi keyiflendiriyor. Minik elbiseleri çok seviyorum. Sevmeyenlere, kot pantolon üzeri ekstra bol, ışıl ışıl bir yarasa kol bluz öneririm. İç çamaşırınız kırmızı olsun. Çünkü kırmızı iç çamaşırı yılbaşı gecesine aittir ve bence başka da hiçbir zaman giyilmemeli.

Saç ve makyaj, her zamanki stilinizde olsun. Ben saçınıza taç takmanızı öneriyorum. Bir gece için bile olsa yeni yıla girerken kendinizi prenses gibi hissetmenizi sağlar. Yani sağlığa da son derece yararlı!

Eğer sokak partilerine katılacaksanız, uzun ve kabarık bir etek, altına çizme ve bot, hatta kovboy çizmesi çok estetik durur. Üzerine bir jean ceket. Boynunuza ise evdeki bütün takılarınızı takabilirsiniz. Daha kapalı mekanlarda bulunacaksanız, mutlaka platformlu bir gece ayakkabısı öneririm.

Ezra-Tuba Çetin

MİNİ ELBİSELER İÇİN FIRSAT


Bu sene aksesuvar çok önemli. Sade tasarımları kalın kemerlerle ve iddialı ayakkabılarla giyin. Pırıltı ve sim seviyorsanız, yılbaşı gecesi kaçırılmayacak fırsat. Mini elbise mi? Etek mi? Şort mu? Dar kot üstüne pırıltılı bluz mü? Bu, katılacağınız davetle, davetlilerle ve mekanla ilgili. Ama vitrinlerde görüp de bir türlü almaya cesaret edemediğiniz mini elbiseler için kaçırılmaz bir fırsat. Kırmızı, günlük hayatımızda zor kullanılan bir renk ama yarın gece çok aşırıya kaçmadan kullanabilirsiniz. Saçta da, makyajda da kuaförden yeni çıkmış görüntüsünü hiç sevmiyoruz ve önermiyoruz. Farklı ve sıra dışı görünmek isteyenler tüylü, simli, pırıltılı saç aksesuvarlarını kullanabilirler. Değişik renk ve kalınlıklardaki taçlardan takıp saçlarınızı atkuyruğu şeklinde toplayabilirsiniz.

Hatice Gökçe

SOKAK PARTİLERİ İÇİN KÜRK PALTO


Bir kadın sadece yalınlığı ile dikkat çekici olabilir. Giysilerde pırıltı şart değil ama pırıltılı bir aksesuvar hoş olabilir. Dar kot üstüne pırıltılı bir bluz ile bütün gece geçirilebilir. Kırmızı, gecenin coşkusuna coşku katabilir. Ama gümüş rengi de aynı coşkuyu verebilir. Bence doğal görünümlü saçlar tercih edilmeli. Çılgınca dans etmek için rahat ayakkabı şart. Yüksek topuklar gecenin başınızı ağrıtabilir. Sokakta şık olmak isteyenlere kürk palto öneririm.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!