Olin'de Erdemir sevinci

Güncelleme Tarihi:

Olinde Erdemir sevinci
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2010 09:51

Beko Basketbol ligi takımlarından Olin Edirne Başantrenörü Gökhan Taştimur, “kendi basketbol anlayışımızı sahaya yansıttığımız takdirde başarılı sonuçlar alıyoruz” dedi.

Taştimur, yaptığı yazılı açıklamada, son haftalarda son derece iyi basket oynayan Erdemir'i yenmelerinin kendilerini son derece mutlu ettiğini belirtti.

Taştimur, şöyle devam etti:
“Bir kez daha gördük ki, kendi basketbol anlayışımızı sahaya yansıttığımız takdirde başarılı sonuçlar alıyoruz. Birinci ve ikinci periyotlarda baskıyı başlattığımızda son periyotta farkın açılmasını sağlıyoruz. Bunu da Erdemir maçında bir kez daha en iyi şekilde başardık.
Daha önce de belirttiğim gibi, bizim basketbol programımız sert ve takım halinde iyi savunma yapmak ve bu savunma emeğinin karşılığını hücum organizasyonlarında israf etmemek, disiplinli bir şekilde takım halinde hücum etmeye dayanıyor.”

“Bizim fast break yapmamak, oyunun temposunu düşürmek gibi bir lüksümüz yok” diyen Taştimur, şunları kaydetti:
“Zaten kadromuzda Can Akın, Renaldas Seibutis, Vidas Ginevicius gibi 'Opencourt' özelliği olan oyuncularımızla tempoyu düşürmek, fastbreak yapmamak imkansız. Sadece takım olarak oyunun kontrolünü sağlamayı düşünüyoruz. Bunu gerçekleştirdiğimiz zaman da yüksek sayılara, farklı sonuçlara ulaşıyoruz. Artık Erdemir maçını geride bıraktık ve perşembe günü İzmir'de Pınar Karşıyaka ile oynayacağımız maçın hazırlıklarına başlıyoruz. Oyuncularım pazar gününden şu ana kadar dinlendi ve antrenmanlara başlıyoruz. Salı akşamı da İzmir'e hareket edeceğiz ve çalışmalarımıza orada devam edeceğiz.

Bilindiği gibi Pınar Karşıyaka takımı da bizim gibi kendi prensiplerini ön planda tutan, kendi oyun düzeni olan bir takım. Bu açıdan da baktığımızda perşembe günü iki takımın çok keyif verici bir mücadele sergileyeceğini düşünüyorum. Çok keyifli bir maç izleteceğimize inanıyorum. Artık bütün konsantrasyonumuzu İzmir'de oynayacağımız Pınar Karşıyaka maçına vermiş durumdayız. Zor bir dönemin başladığının bilincindeyiz. Perşembe günü Pınar Karşıyaka, dört gün sonra evimizde Tofaş, ardından deplasmanda Galatasaray Cafe Crown ve akabinde ilk yarının son maçında Mimar Sinan'da Efes Pilsen ile karşılaşacağız. Bu süreçten azami kazançla çıkmayı hedefliyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!