Olimpiyatlarda altın madalya için atış yapacak

Güncelleme Tarihi:

Olimpiyatlarda altın madalya için atış yapacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2016 11:28

- Atıcılıkta önemli dereceler elde eden 22 yaşındaki milli atıcı Erdinç Kebapçı, katılmaya hak kazandığı Rio Olimpiyatları'nda atıcılık tarihinin ilk altın madalyasını Türkiye'ye kazandırmak istiyor- Trap dalında Rio'da yarışacak olan Erdinç, olimpiyatların atıcılık alanındaki en genç sporcuları arasında yer alıyor- Erdinç Kebapçı:- "İnancım tam, altın madalya kazanacağım"

Haberin Devamı

KOCAELİ (AA) - KADİR YILDIZ - Babasından esinlenerek başladığı atıcılıkta önemli dereceler elde eden 22 yaşındaki milli atıcı Erdinç Kebapçı, ilk kez katılacağı olimpiyatlarda altın madalyayı kazanma hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'un sporcusu Erdinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının atıcı olmasından dolayı ondan esinlenerek spora başladığını, 2007 yılında da ilk atışını gerçekleştirdiğini söyledi.

Erdinç Kebapçı, Kocaeli'de sürekli kamp yaptığını dile getirerek, "Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde 21 Mart'ta yapılacak Dünya Kupası'na katılacağım. Orada da başarılı olacağıma inanıyorum. Olimpiyatlara da böylece hazırlanmış olacağım. Rio katılacağım ilk olimpiyat. Türkiye'de atıcılıkta olimpiyatlara katılan en genç sporcuyum. Gençlerin de bunu yapabileceğini gösterdim" ifadelerini kullandı.


Haberin Devamı

- "Bayrağımızı dalgalandıracağım"


Kondisyon, refleks, atış antrenmanları yaptığını anlatan Erdinç, hayali olan olimpiyatlarda ilk kez mücadele edeceği için heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Erdinç Kebapçı, çalışmalarını yoğun olarak sürdürdüğüne işaret ederek, şöyle konuştu:

"Hedefim, inanarak kotayı nasıl aldıysam aynı şekilde inanarak olimpiyat madalyasını da kazanmak. Kotayı kolay kolay alacağıma inanmıyorlardı. Çünkü olimpiyatlarda atan yarışmacıların yaş ortalaması 30-40 arasında. Trap dalı tecrübe istiyor. Bu yüzden ben biraz sürpriz gibi göründüm. Dünyada 1998'li bir sporcu da olimpiyata hak kazandı. Ondan önce en genç sporcu bendim. Türkiye'den 2 sporcu katılıyoruz. İnancım tam, altın madalya kazanacağım. Bayrağımızı dalgalandıracağım."


- "Yetenekli sporcularımız, olimpiyatlarda kürsüye aday"


Milli takım antrenörü Ali Emre Güray da teknik ekibin Erdinç Kebapçı ve Yavuz İlnam'ın olimpiyatlarda başarılı olması için elinden geleni yaptığını söyledi.

Haberin Devamı

Erdinç Kebapçı'nın atıcılık alanında olimpiyatta yer alacak en genç sporculardan biri olduğunu ifade eden Güray, "Orada birinci olabilecek yetenekte sporcu. Bunun dünyada örnekleri var, 19 yaşında olimpiyat şampiyonu olanlar var. En genç başarılı sporcular arasına Erdinç de girecektir" diye konuştu.

Dünyada atıcılıkta Rio Olimpiyatları için 28 sporcu, 23 de ülkenin kota alabildiğini anlatan Güray, Türkiye gibi olimpiyatlar için 2 kota alabilen çok az ülke olduğunu vurguladı.

Güray, ABD, Fransa ve Almanya'nın bu alanda kota alamadığını dile getirerek, "Gücümüzü aldığımız kotalarla gösterdik. 2 sporcumuz da ilk kez olimpiyata katılacak. Bundan önce olimpiyatlarda hiçbir başarı elde edememiştik. Şimdi genç yetenekli 2 sporcumuzla olimpiyatlarda madalya alacağımıza inanıyorum. Madalya için gideceğiz" değerlendirmesinde bulundu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!