Olimpiyatlar tek hedef

Güncelleme Tarihi:

Olimpiyatlar tek hedef
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2014 12:18

Kayakla Atlama Türk Milli Takımı, uluslararası şampiyonalarda derece elde edebilmek ve 2018 Kış Olimpiyatları'na katılabilmek için hazırlıklara başladı.

Haberin Devamı

Finlandiyalı antrenör Pekka Niemela gözetiminde Erzurum'da kampa giren sporcular, 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında Kiremittepe'de inşa edilen Türk Telekom Atlama Kuleleri'nde antrenmanlar yapıyor.

Kondisyon, teknik çalışmalarının yanı sıra 20, 60, 40 ve 95'lik kulelerden kayakla atlama gerçekleştiren sporcular, yaz sezonu dolayısıyla sentetik çimde çalışmalarını sürdürüyor.Türkiye'de ilk kez 2007 yılında oluşturulan ve çeşitli sorunlardan dolayı bazı faaliyetlerde bulunamayan Kayakla Atlama Milli Takımı, uluslararası şampiyonalarda derece elde ederek, 2018 Kış Olimpiyatları'na katılmayı hedefliyor.

Milli takım antrenörü Pekka Niemela, Finlandiya'dan geldiğini ve daha önce kayakla atlama sporcusu olduğunu belirterek, en iyi derecesinin Çocuklar Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalyası olduğunu söyledi.Sporculuğu bıraktıktan sonra antrenörlüğe başladığını anlatan Niemela, "1997 yılında Finlandiya'da başladım. Ardından Japonya milli takıma gittim, daha sonra da Fransa'da koçluk yaptım. Avrupa'yı bıraktıktan sonra da Finlandiya'ya döndüm. Birçok dünya şampiyonasına başarılı sporcular yetiştirdim" dedi.Türkiye'ye daha önce tatil için geldiğini ifade eden Niemela, "Erzurum'un bu güzel atlama kulelerinde ilk kez bulunuyorum. Dürüst olmam gerekirse dünyadaki sayılı yerlerden birisi. Çok yüksek kalitede yapılmış. Tesisler, kuleler, her şey çok güzel" diye konuştu.


Niemela, şunları kaydetti

"Kampın başarılı geçmesi için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Adım adım bunların hepsini organize edeceğiz. Antrenman programı kapsamında, milli takımla koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Sporcuları, gidilecek şampiyonalara hazırlayacağım. Uzun bir dönemi kapsıyor. Kendime göre bildiğim teknikler var. Bunun için vücut sinir sisteminin koordinasyonu, tekniğini, çıkış, havada kalma süresini, daha nasıl az kilolu olurlar, kilo verilmesini sağlamak için tekniklerimiz var. Hepsini uygulayacağız. İyi sonuçlar almaya çalışacağız."

Antrenörler için yaz dönemi yapılan antrenmanların daha iyi olduğunu çünkü üşümediklerini belirten Niemela, "Tabii ki kayakla atlama kış sporudur. Yaz dönemi bizim antrenman zamanımızdır. Bütün yarışmalar kışın yapılır" ifadelerini kullandı.Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Memduh Ceyhan da çoğunluğu Erzurumlu sporculardan oluşan kayakla atlama takımının olduğunu ancak geçen yıl federasyonlardan kaynaklanan bazı problemlerden dolayı çok fazla faaliyet yapılamadığını söyledi.

Yeni federasyon başkanının, bakanlığın ve il müdürlüğünün bir çalışma yaptığını ifade eden Niemela, "Federasyon, Finlandiya'dan antrenör ve teknik elemanlar getirdi. Biz de tesisi yaz atlayışları için hazır hale getirdik. Kardaki sistemin tam tersini, yazın uyguluyoruz. Kar tutan fileleri kaldırıyoruz, zemin zaten sentetik çim. Su püskürtüyoruz. Antrenmanlar başladı. İlk atlayışlar yapıldı" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!