Olimpiyatçılara üniversiteye girişte ek puan için yasa teklifi yolda

Güncelleme Tarihi:

Olimpiyatçılara üniversiteye girişte ek puan için yasa teklifi yolda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2015 11:24

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, üniversiteye girişte bilim olimpiyatlarına katılım dereceye giren adaylara sağlanan ek katsayı uygulaması için yasa teklifinin Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderilerek meclise sevk edilmesi sürecini başlattıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile görüştü. Saraç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda olimpiyatçılar için üniversiteye girişte ek katsayı uygulaması konusunda görüştüklerini belirterek, “Söz konusu öğrencilerimize ek puan verilmesi uygulamasının hukuki zeminini oluşturmak için yasa teklifinin Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderilerek meclise sevk edilmesi sürecini başlattığımızı ifade ettik ve kendilerinin bu konuda desteklerini aldık” dedi. Saraç, Twitter’dan şu açıklamaları yaptı.

BAKAN IŞIK’TAN DESTEK

“Bildiğiniz üzere, yakın bir tarihte Bilim Olimpiyatlarına katılan öğrencilerimizin üniversiteye hazırlanırken yaşadıkları sıkıntıların farkında olduğumu ve ek puan uygulamasına kanun müsaade etmediği için son vermek durumunda kaldığımızı belirterek, konuya ilişkin çalışmalarımızın devam ettiğini söylemiştim. Yeni YÖK olarak sorunlara hızlı çözüm üretme doğrultusunda adım atmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık ile dün bir görüşme gerçekleştirdik. Yapmış olduğumuz görüşmede Bilim Olimpiyatlarına katılıp dereceye giren öğrencilerimize ek puan verilmesi uygulamasının hukuki zeminini oluşturmak için yasa teklifinin Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderilerek meclise sevk edilmesi sürecini başlattığımızı ifade ettik ve kendilerinin bu konuda desteklerini aldık.”

Haberin Devamı

Olimpiyatlara katılıp dereceye giren adaylara 2015-ÖSYS’de ek puan uygulandı, YÖK kararı nedeniyle 2016’da uygulanmayacaktı. Fakat kanun çıkarsa 2016’da da uygulanması mümkün olacak. 

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!