Olimpiyat yapabiliriz

SAYIN Hıncal Uluç, her zaman olduğu gibi yüksek şekerinin etkisi ile celallenip önüne gelenden hınç almaya çalışmış önceki günkü yazısında.

Onun da bildiği gibi, Olimpiyat organizasyonunu deneyimli ve bilgili kişiler yapar. Atletizmde olduğu gibi federasyonlar değil. Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri ve muhasip üyesi bu organizasyonu TMOK adına izlediler. Kaldı ki, eşimin iki kolu da kırık olduğu için kendisini hastaneye götürdüm. Biz sadece davet edildik, organizasyonda sorumluluğumuz yoktu. Ancak, her zamanki alışkanlığınız ile yanlış insanlara saldırıp yalan ifadelerle, asılsız suçlamalarla hınç almaya devam ettiniz. Oysa tembelliği bırakıp bir telefon açsanız, gerçeği öğrenirdiniz. Tabii gazeteci olmak kolay değil.

Olimpiyat Stadı’nın yapılmasında önemli konumdaki değerli spor adamları şimdi ebedi istirahatlarında. Yaşadıkları devirlerde Olimpiyat Komitesi’ne üye olmak için yaptığınız girişimleri ben iyi biliyorum. Kaldı ki, Olimpiyat Stadı, Türkiye’de ilk defa UEFA Şampiyonlar Ligi Finali maçının başarılı bir şekilde yapıldığı stattır. UEFA ve sponsorların malzemelerini getiren 100 tırlık kamyonun gümrüklerden geçişi ve diğer bürokratik sorunları o zamanki Spordan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin büyük bir özveri ile sabah akşam çalışarak çözümledi.

Bu ülkenin bakanı da genel müdürü de çalışıyor. Aynı hafta içinde bisiklet, atletizm, halter ve taekwondoda uluslararası turnuvalar var. Niçin hiç araştırmadan insanları suçluyorsun.

İsim ver, ispat et!

80 bin kişilik stat kentin içinde yapılmaz. Böyle bir şey dünyada yok. Ve bu statta İstanbul Belediyesi’nin Süper Lig’de oynayan takımı 15 günde bir maç yapıyor.

Eğer doğru dürüst bir şeyler yazacaksan ithamlarını da ispatlayacaksın. Kimdir eşleri ile deluxe otellerde dünyayı dolaşanlar. İsim ver ve ispat et. Yalan yazma!

Bir ara TSYD Başkanlığı yaparken, yüzmede Türkiye Kulüpler Şampiyonası’nda yarışmaya katılan bir kulübün erken gelip antrenman yapmak istemesi üzerine çocuklarım, eşim ve benim havuzda yüzdüğümüzü yazarak çirkin suçlamalarda bulundun. Sana telefon açıp havuzu hiç kullanmadığımızı, seni hem haysiyet kuruluna hem de mahkemeye vereceğimi söyleyince yalvarmaya başlayıp özür diledin.

Daha sonra aynı şekilde bir suçlamaya şimdiki TSYD Yönetim Kurulu üyelerinin eşleri ve çocuklarının havuzda yüzdükleri şeklindeki klasik suçlamayı yaptın. Şerefli insan gazetede yazarak açıkladığı ithamları ispat eder. İspat edemeyen müfteridir.

Hadi Hıncal Uluç, onurlu bir insan ol ve yazdıklarını belgelerle ispat et.

Bu ülkede Olimpiyat yapacak, organize edecek insanlar var. Senin kompleksin seni ilgilendirir.

Eğer cesaretin varsa birlikte bir televizyona çıkalım ve karşılıklı tartışalım. Hadi Hıncal hodri meydan... Hani Boğaziçi Üniversitesi’nde birlikte yaptığımız konferansta IOC kurallarını bilmeden yaptığın gafları hatırlarsın.
Yazarın Tüm Yazıları