"Olimpiyat Oyunları için girişimde bulunacağız"

Güncelleme Tarihi:

Olimpiyat Oyunları için girişimde bulunacağız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2011 11:52

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, Kadın Basketbol Milli Takımı'nın da mücadele edeceği Olimpiyat Oyunları elemelerinin Türkiye'de yapılması için girişimde bulunacaklarını söyledi.

Demirel, yaptığı açıklamada, gelecek sene 25 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde yapılacak elemeleri Türkiye'de yapmak için aday olduklarını belirterek, “Bu konuyla ilgili karar FIBA'nın aralık ayında yapacağı toplantıda çıkacak. Elemelerin ülkemize verilmesi halinde hangi illerde yapılacağı ile ilgili bir inceleme yapmadık. Ancak, milli takımımıza en fazla seyirci desteğini göreceğimiz, rakip takımları baskı altına alacağımız bir kentte yapmayı tercih ederiz” dedi.

Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası değerlendirmesi

Federasyon başkanı Demirel, Litvanya'da organize edilen Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası ile ilgili düşüncelerini de açıklarken, milli takımın istediği sonucu alamadığını belirtti.
Sonuçları kendi içlerinde değerlendirdiklerinin altını çizen Demirel, “Tek sayı ya da tek topla kaybettiğimiz maçlar sonunda Avrupa Şampiyonası'nda düşündüğümüz ve arzuladığımız hedefe ulaşamadık. Bunun gerekçelerini, yönetim kurulu toplantılarımızda görüşüyoruz. Teknik heyetle henüz konuşmadık ama Erkek Milli Takımlar Teknik Koordinatörü Bogdan Tanjevic ile bir görüşmemiz oldu. Dolayısıyla önümüzdeki süreçteki programımıza göre alacağımız kararlar olacaktır, ancak bunlar için henüz erken” ifadelerini kullandı.

Emir Preldzic ve Enes Kanter

Turgay Demirel, Avrupa Şampiyonası'nda milli formayı ilk kez giyen Emir Preldzic ve Enes Kanter'e de değinerek, “Emir, ilk turnuvasında Türk Milli Takımı'na çok katkı vereceğini gösterdi. Çok değerli bir oyuncu ve çok iyi bir karakter. Önümüzdeki yıllarda Türk Milli Takımı forması altında da çok iyi işler yapacak. Kendisinin milli takım için büyük bir kazanç olduğunu düşünüyorum. Enes ise sadece Türk basketbolu için değil, Avrupa ve dünya basketbolu için de bir kazanç. Milli takımımızla beraber çok fazla sayıda turnuvada önemli başarılara imza atacak. Enes'in hem basketbol kariyerinin önü çok açık, hem de milli takımla elde edeceği başarılar olacak. Her ikisi de Avrupa Şampiyonası'nda biraz daha süre alabilirlerdi ve daha çok katkı verebilirlerdi. Gelecek dönemde her iki oyuncunun katkısı daha büyük olacak” diye konuştu.

Mehmet Okur'un Türk Telekom'a transferi

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, NBA'de yaşanan lokavt sürecinde Türkiye'de oynama kararı alan oyunculardan Mehmet Okur'un, bu süre içinde basketbol oynamak istemesinin ve bunun için Türkiye'yi seçmesinin önemine dikkati çekerek, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Mehmet, NBA'de yaşanan lokavt süreci nedeniyle şu anda Türk Telekom'da oynuyor. Lokavt sorunu çözülürse, geri dönerek kontratının devam ettiği Utah Jazz'da oynamaya devam edecek. Bu sorunun ne zaman çözüleceği belli değil. Belki 1 ay içinde çözülür, belki 6 ay çözülmez. Bu süre içinde basketbol oynamak istemesi ve bunun için Türkiye'yi seçmesi Türk basketbolu adına da Ankara basketbolu adına da kendisi adına da olumlu. Mehmet, geçtiğimiz yıllarda yaşadığı sakatlıklar nedeniyle milli takıma gelemedi. Mehmet, geçtiğimiz yaz milli takım menajeri Harun Erdenay'a sakatlıkları nedeniyle milli takıma faydalı olmasının mümkün olmayacağını söyledi. Önümüzdeki sene her türlü kendisini iyi hisseder, hiçbir sakatlığı olmaz, milli formayla tekrar mücadele etmek ister ve teknik kadromuz da kendisini takımda görmek isterse, bu gelecek sene düşünülecek bir konu.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!