Olimpiyat etkileri şimdiden hissediliyor

Güncelleme Tarihi:

Olimpiyat etkileri şimdiden hissediliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2013 00:14

Türkiye’nin en büyük avantajlarından birinin inşaat sektörü olduğunu vurgulayan Bakan Kılıç, “İş yapma becerimiz yüksek, zamana yaymayacağız. Tesislerimiz ihalesinden sonra en fazla 3 yılda bitecek” dedi.

Haberin Devamı

İSTANBUL’un 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na ev sahipliği adaylığı ile ilgili sunum için Rusya’nın St. Petersburg kentinde bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Rusya izlenimleri konusunda da oldukça olumlu açıklamalar yaptı. Türkiye’nin ülke ve şehir olarak olimpiyatı gerçekten istediğini ispatlaması gerektiğini vurgulayan Kılıç, “Özel sektörün bu işe sahip çıkacağını tahmin ediyordum ama bu kadar yüksek bir performansla bizim de önümüze geçeceklerini tahmin etmiyordum. Özel sektör böyle devreye girince o heyecan uluslar arası olimpiyat çevrelerinde de karşılık bulur hale geldi. Şu anda her şey yolunda gidiyor. Avantajlarımızı ön plana çıkarıyoruz. Türk inşaat sektörü bizim en büyük avantajlarımızdan biri. 5 yıllık inşaat süresi biz Türkler için çok yeterli” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ÖZEL SEKTÖR BİZİ GEÇTİ

İSTANBUL’da her şeyin yeni olacağının altını çizen Suat Kılıç, “Birçok büyük altyapı yatırımı olimpiyatı alamasak da yapacağız. Bunu dikkate aldığımızda bütçemiz çok abartılı sayılmaz” dedi. Dünyadaki tüm prestijli inşaatları Türk müteahhitlerin yaptığını ifade eden Bakan Kılıç “İş yapma becerimiz yüksek, zamana yaymayacağız. İhalesinden sonra en fazla 3 yılda bitecek tesislerimiz” açıklamasını yaptı.
Özel sektörden de övgü ile bahseden Bakan Suat Kılıç “11 milyar Euro’luk yatırımı özel sektör yapıyor. Ben özel sektöre heyecan verip yanımızda yürütürüz diye yola çıktım ama şimdi bizim önümüze geçtiler. Bu adaylıkta özel sektör dinamizmine, iş ilişkilerine, ikili ilişkilere, propaganda kabiliyetlerine ihtiyaç var. Türkiye’nin ekonomik gücü ortada. Zaten bize finansman ile ilgili soru soran kalmadı” diye konuştu.

RUSYA’DA KÖPRÜLER KURDUK

OLİMPİYATIN sportif gelişime etkilerini şimdiden hissedilmeye başladığını da söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, TOKİ konusunda ise şunları kaydetti: “TOKİ mucizevi bir sözcük. olimpiyat adaylığıyla birlikte dünyada herkes TOKİ’yi çok iyi biliyor. Artık bir dünya markası olarak biliniyor. Bizim adaylığımız için de çok önemli bir kurum.”
İstanbul’un sloganının ‘Birlikte köprüler kuralım’ olduğunu vurgulayan Bakan Kılıç “Biz de köprüler şehri St. Petersburg’da spor dünyasıyla güzel köprüler kurduğumuza inanıyorum. Birçok spor bakanlarıyla, 20’ye yakın uluslar arası federasyon başkanıyla görüştük. Biz burada propaganda yapmak yerine varsa bizimle ilgili sorular onlara cevap vermeye çalışıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!