"Olimpiyat değil soğuk savaş"

Güncelleme Tarihi:

Olimpiyat değil soğuk savaş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2016 19:39

Rus yüzücü Yulia Efimova, Rio 2016'da maruz kaldığı muameleden şikayetçi.

Haberin Devamı

Doping skandalının gölgesinde 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılan Rusya'ya, kadınlar 100 ve 200 metre kurbağalama stil yüzmede gümüş madalya kazandıran Yulia Efimova, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Ülkesinin başkenti Moskova'ya dönen Efimova, havalimanında kendisini karşılayan basın mensuplarına yaptığı konuşmada, olimpiyat oyunlarının sona ermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rus yüzücü, geçmişte iyi ilişkiler kurduğu bazı sporcuların Rio'da kendisine selam dahi vermediğini belirterek, "Beni gördüklerinde yüzlerini diğer tarafa çevirdiler. Daha önce hiç böyle bir muameleyle karşılaşmamıştım." diye konuştu.

Organizasyon boyunca herkesten baskı gördüğünü dile getiren Efimova, "Sporcular, taraftarlar, medya... Herkes bize karşı tutum aldı. Rio'da adeta Soğuk Savaş ortamındaydık." dedi.

Haberin Devamı

2014 yılında alınan numunesinde steroid tespit edilen ve 16 ay men cezası alan Efimova, Rusya'nın devlet destekli doping faaliyetinden ötürü birçok sporcunun temiz olmasına rağmen katılamadığı Rio'da yarıştığı için eleştirilerin hedefi olmuştu. Rus yüzücü, 100 metre kurbağalama finali öncesi yarışmacıların tanıtımı sırasında tribünler tarafından ıslıklanmış, yarışta altın madalyanın sahibi olan ABD'li Lilly King ise "temiz bir şekilde" şampiyon olduğunu ve Efimova'nın Rio'ya katılmasını doğru bulmadığını söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!