Olimpik sporcular Suriyeli çocuklarla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Olimpik sporcular Suriyeli çocuklarla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2017 11:00

Olimpik sporcular Suriyeli çocuklarla buluştu

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - TÜRKİYE Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK)'un Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile savaş nedeniyle ülkelerinden göç etmek zorunda kalan ve Suriyeli mülteci çocuklar için yürüttüğü 'Sportif Eğitime Destek Projesi' Talat Özkarslı Spor Salonu'nda olimpik sporcuların katılımı ile gerçekleştirildi.

Yarısı Suriyeli mülteci çocuklarımız olmak üzere yaklaşık 300 öğrencinin spor kıyafetleri ve malzemelerini aldığı; milli güreşçi Fatih Cengiz, milli cimnastikçiler Göksu Üçtaş Şanlı ve Ferhat Arıcan ile tanıştığı ve spor yapma imkanı bulduğu etkinliğe, çocuklar mutlu anlar geçirdi. Çocuklar aynı zamanda milli sporcularımızın spora başlama öyküleri ve başarılı olmak için uyguladıkları çalışmaları da ilk ağızdan dinleme şansı yakaladı.

Tanıtım etkinliğinde milli sporcuların yanı sıra TMOK Başkan Yardımcısı Nihat Usta, TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Seyit Bilal Porsun, TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken  katıldı. Projeyle savaş nedeniyle ülkelerinden göç etmek zorunda kalan Suriyeli mülteci çocuklar ve bölgede yaşayan Türk çocukların spor yolu ile aralarındaki dostluk ve yardımlaşma bağını güçlendirme, daha sağlıklı olmaları, fiziksel gelişimlerinin desteklenmesi aralarındaki amaçlanıyor.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!