Ölen hesap uzmanının ablası ilanla tanık arıyor

Güncelleme Tarihi:

Ölen hesap uzmanının ablası ilanla tanık arıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2009 01:00

Cep telefonu gasp edildikten sonra tren istasyonunda ağır yaralı olarak bulunan ve kaldırıldığı hastanede ölen Dr. Erdoğan Topalhocaoğlu’nun ablası, gazeteye verdiği ilanla tanık arıyor.

Aysun Bozkurt, "Olayı görenlere sesleniyorum. Toplumlarda, insanlar gördüklerini söyleme cesaretini göstermezse, suçlular cezalarının karşılığını bulamaz. Bu da suçluları daha da cesaretlendirir. Cezasını görmeyen bu tür insanlar yarın yine aynı suçu işleyebilir" dedi.

TRENDE cep telefonu gasp edildikten sonra Cankurtaran Tren İstasyonu’nda ağır yaralı olarak bulunan, kaldırıldığı hastanede ölen, Maliye Bakanlığı Baş Hesap Uzmanı Dr. Erdoğan Topalhocaoğlu’nun ablası, gazeteye verdiği ilanla tanık arıyor. Aysun Bozkurt, tutuklu sanık Osman Temel’in 5 Aralık’taki ilk duruşmada, cep telefonunu çaldığını kabul ettiğini ama ağabeyine hiç dokunmadığını ’arkamdan atladı’ diye ifade verdiğini söyledi. Tanık olmaması nedeniyle duruşmanın bir insanın öldürülmesinden basit bir hırsızlığa doğru yönelmesinden endişe ettiğini belirten Aysun Bozkurt, "Buradan olayı görenlere sesleniyorum. Toplumlarda, insanlar gördüklerini söyleme cesaretini göstermezse, suçlular cezalarının karşılığını bulamaz. Bu da suçluları daha da cesaretlendirir. Cezasını görmeyen bu tür insanlar yarın, tanıklık yapmayan insanlar ya da onların yakınlarına da aynı şeyi yapabilir" dedi.

Aysun Bozkurt, ağabeyine 58’inci doğum günü nedeniyle gazeteye verdiği ilanda şöyle seslendi: "İlk ABD’ye gittiğinde bu başlıkla bir şiir yazmıştım sana, ’Dönmeni bekliyoruz’ diyordum sonunda. Şimdi diyemiyorum, çünkü dönülmez yola gittin. 30.07.2008, 11.30 civarı kötü kaderimiz Cankurtaran Tren İstasyonu’nda şehir eşkıyalarını çıkarmış karşına. Tek bir tanık bile çıkmaması üzüntümüzü katlıyor. Beş aydır uyanmak istediğimiz çok kötü bir rüyada yaşıyoruz. Seni çok özlüyoruz. Doğum günün kutlu olsun. Nurlar içinde uyu."

Sanık Osman Temel, 4 Şubat 2009 Çarşamba günü İstanbul Adliyesi’nde ikinci kez hákim karşısına çıkacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!