Gündem Haberleri

GÜNDEM

    Ölen eşinin yemeği birincilik getirdi

    Hürriyet Haber
    28.04.1998 - 00:00 | Son Güncelleme:

    Gaziantep Kültür Derneği kurucularından, traktör yan sanayi kuruluşlarından ASFEN Makina ve Tarım Aletleri A.Ş.'nin sahibi M. Sabri Güçdemir kendisi gibi Gaziantepli olan ve 5 yıl önce kanserden vefat eden eşinin anısına yemek yarışmasına girdi ve birinci oldu. Güçdemir, İstanbul İl Turizm Müdürlüğü ve Lions-118 T'nin katkılarıyla Gaziantep Kültür Derneği'nin 1992 yılından beri düzenlediği geleneksel yemek yarışmasına eşi Ayşen Güçdemir'den öğrendiği 150 yıllık geleneksel Gaziantep yemeği olan ‘‘Ali Nazik’’ ile katılarak ilk kez bir yemek yarışmasına ilgi göstermiş.

    Eşler arasında damak zevki uyumunun çok önemli olduğunu ve ‘‘Erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer’’ sözünün çok doğru olduğunu söyleyen Güçdemir, eşinin de 1992 yılında Gaziantep'in en zor yemeklerinden biri olan ‘‘Yuvarlama’’ ile birincilik elde ettiğini belirtiyor. Gaziantep'te her pazar günü pikniğe gidildiğini ve yemekleri mutlaka erkeklerin yaptığını söyleyen Güçdemir, Gaziantep erkeklerinin yemek yapmak konusunda çok yetenekli olduğunu söylüyor. Geleneksel ‘‘Ali Nazik’’ yemeği ile birincilik kazanan Güçdemir, sık sık yemek yaptığını ve özellikle kebaplar, çiğ köfte, etli bulgur pilavında çok iddialı olduğunu söyledi. Gaziantep Kültür Derneği'nin kurucusu ve yarışmalarda jüri üyesi olarak görev alan Güçdemir, bütün boş vakitlerini sosyal yardımlaşma derneklerinde hizmet vererek geçiriyor. Türkiye'nin her yerindeki ilk ve orta dereceli okullarda yardıma muhtaç çocuklara yardım sağlamaya çalışan Güçdemir, kendisini hayır işlerine adamış durumda.

    ‘‘Ali Nazik’’

    Közlenmiş patlıcan ezilecek şekilde ince ince doğranır. Sarmısaklı süzme yoğurt pişirilirken kesilmesin diye içine bir adet çiğ yumurta kırılarak karıştırılır. Ateşe konulan patlıcanların üzerine yoğurt dökülür ve tereyağı ile karıştırılır. Diğer tarafta kara biber, kırmızı pul biber ile kıyma tavada kavrulur ve patlıcanların üzerine dökülür. Servise geçilmeden önce yemeğin üzerine maydanoz dökülür. Kırmızı biber ile üzeri süslenir ve yemek sıcakken servise sunulur.






    Etiketler:
    

    EN ÇOK OKUNANLAR

      Sayfa Başı