Ölen Ergenekon avukatının kardeşi konuştu

Güncelleme Tarihi:

Ölen Ergenekon avukatının kardeşi konuştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2009 17:41

İSTANBUL Florya'daki evinin önünde bu sabah ölü bulunan Ergenekon Soruşturması sanığı Oktay Yıldırım'ın avukatı Ahmet Ülger'in Polis Başmüfettişi olan ve Göktepe davasından sonra soyadını değiştiren ağabeyi Mehmet İşbitiren, kardeşinin terör örgütleri DHKP- C ve PKK tarafından tehdit edildiğini ve 13 yıldır da ölüm tehdidi aldığı için koruma altında olduğunu söyledi.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çeşitli şubelerde görev yaptıktan sonra Birinci Sınıf Emniyet Müdürü olarak İstanbul'a Polis Başmüfettişi olarak atanan Mehmet İşbitiren, DHA muhabirine, kardeşinin hiçbir sağlık sorununun olmadığını söyleyerek, “Duruşmaların olduğu gün Unkapanı'nda nargileciye gidip burada gece geç vakite kadar dosya üzerinde çalışırdı. Artık ev halkı da onun evine geç gelmesine alışmıştı. O gece de saat 03.00'de kadar dosya üzerinde çalışıp eve gitmek için ayrılmış. Saat 05.00'de kapıcı girişte cesedini bulmuş” dedi. Kardeşinin yıllardır ölümle tehdit edildiğini söyleyen Mehmet İşbitiren şunları söyledi:

“Terör örgütleri DHKP ve ve PKK tarafından yıllardır ölümle tehdit ediliyordu. Bu tehditler nedeniyle de 13 yıl önce bakanlık koruma kararı almıştı. Bu ani ölümü bizi şaşırttı. Çünkü hiçbir sağlık sorunu yoktu. ölüm nedeniyle ilgili olarak Adli Tıp Kurumu'nun verecegi raporu bekliyoruz. Zaten Cumhuriyet Savcısı da ölümü şüpheli gördü.”
İşbiteren, kardeşinin cenaze törenin yarın öğlende Florya Yeni Cami'de yapılacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!