Ölen babasının ameliyatına giren doktorları savcılığa şikayet ettiler

Güncelleme Tarihi:

Ölen babasının ameliyatına giren doktorları savcılığa şikayet ettiler
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 13:51

Ölen babasının ameliyatına giren doktorları savcılığa şikayet ettiler

Haberin Devamı

Murat YAYIN/MALKARA(Tekirdağ),(DHA)- TEKİRDAĞ’ın Malkara İlçesi’nde hayatını kaybeden 70 yaşındaki İbrahim Kırlı’nın çocukları, kalp kaçakçığı ameliyatı olduğu üniversite hastanesindeki doktorlar hakkında savcılığa ihmalleri olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.
Malkara İlçesi’ne bağlı Karacahalil Mahallesi’nde çiftçi olan 70 yaşındaki İbrahim Kırlı, dün Namık Kemal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetti. Kırlı’nın çocukları Recep Kırlı (51), Osman Kırlı (49) ve Safiye Akyörük (39), babaların hastanede bypass ve kalp kaçakçığı ameliyatı olduğunu ve tedavi sürecinde doktorların ihmali olduğu gerekçesiyle Malkara Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
Recep Karlı, babasının üniversite hastanesinde ihmal sonucu öldüğünü öne sürerek, “Babam İbrahim Kırlı rahatsızlanınca Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdük. 19 Şubat’ta ameliyat oldu. Baypas ve kalp kapakçığı değişti. 5 gün hastanede kaldık daha sonra oradan taburcu ettiler. Evde 3 günün sonunda rahatsızlandı ve fenalaştı. Sabahı normal kontrole götürdük. ‘Bir şey yok’ dediler. Tekrar bizi saldılar. 23 gün içinde 4 kez daha kontrole gittik. Her seferinde ‘bir şey yok’ deyip saldılar. 5’nci kontrole gidişimizde babamızın kalp kapacığının yerinden kaydığını söylediler. İnsan hayat bu kadar mı değersiz. Hiç mi değeri yok bu insanların? Buradaki doktorlar mesleklerine biraz dikkat etsinler. En azından bundan sonra başkalarının hastalarına dikkat etsinler. Savcılığa bu doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunduk” dedi.
Kızı Safiye Akyörük da doktorların ihmali olduğunu düşündüklerini kaydederek, “Babamın ameliyatına giren doktorlardan şikâyetçiyiz. Bu şekilde olmaması gerekirdi. İhmalkarlık olduğunu düşünüyoruz. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bizim canımız yandı. Başkalarının canları yanmasın. Gereken yapılmadı” şeklinde konuştu. Şikayet üzerine savcılık konuyla ilgili soruşturma başlattı. Hayatını kaybeden İbrahim Kırlı ise dün yakınlarının gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!