Ölen annemi gördüm

RUMUZ: ANNEMRüyamda ben bir arkadaşımla odada otururken, annem (birkaç ay önce öldü) odaya giriyor üzerinde yeşil, pembe ve siyah renkten oluşan bir mayo var.

Onun üzerine de mayonun takımı olan eteği giyiyor. Ama bizimle hiç konuşmuyor. Arkadaşım da bana, "Annen içeriye girdi ama bir merhaba demedi, mayonun eteğini giydi" diyor. Ama annem duymuyor sanırım zira tepki vermiyor.

YORUM: Öncelikle başınız sağolsun. Anneniz vefat etmeden önce, deniz kıyafetlerinizle ilgili alışverişi onunla birlikte yapıyorsanız, rüyanız bu konuda ona duyduğunuz özlemle ilgilidir. Eğer kendisi her yaz mayo alışverişine çıkan birisi ise gördüğünüz bir mayoyu onun ne kadar beğeneceğini veya ona ne kadar yakışacağını düşünmüş ve o nedenle annenizi üzerinde mayo ile görmüş olabilirsiniz. Ya da geçmiş yıllarda rüyanızdaki kız arkadaşınızla yaptığınız bir alışverişle ilgili annenizle aranızda bir sohbet geçtiyse, o günkü duygu durumunun hatırlatmasıdır bu rüyanız. En son olarak da, eğer mutaasıp bir aile yapınız varsa ve annenizin ölümünden sonra mayo alışverişi yaptıysanız, gizli gizli sizi izlediği ama tasvip etmediği korkusu, annenizin, rüyanızda sizinle konuşmaması şeklinde yer almış olabilir veya anneniz ölmeden önce denize girmediği için bu konuda içinde bir özlem kaldığını düşünmüş olabilirsiniz. Her durumda da acınız ve özleminiz çok büyük ve yeni olduğu için, nedenli ya da nedensiz bu tür rüyalar görmeniz çok normal olacaktır. Sevgi ile kalın.

Babam ve deniz

RUMUZ: YASEMİN

Rüyamda babam bana çok güzel bir ev almış, fakat yeri iyi değil. "İleride gelişecek burası" diyor, evin balkonuna çıkıyorum; bir deniz beliriyor ve dalgalar evin yakınına kadar vuruyor.

YORUM: Normal şartlarda rüyada görülen ev, rüyayı gören kişinin kişiliğini ve dış dünyaya yansıttığı yüzünü gösterir. Evin rüyada görülen konumu da kişinin zayıf ve kuvvetli yanları ya da diğer durumlar hakkında bilgi verir. Rüyayı gördüğünüz dönemde, kendinizi kısıtlanmış hisssediyorsanız ya da tam olarak ifade edemediğinizi düşünüyorsanız, babanızın aldığı evi beğenmemeniz bu duygularınızın rüyanıza yansımış halidir.

Ancak bu aralar ev almayı planlıyorsanız ya da etrafta bu tarzda çok fazla konuşma geçiyorsa, rüyanız bu etkilere bağlı olarak gördüğünüz bir rüyadır.
Yazarın Tüm Yazıları