Öldüren sahte rakı davasında tahliye yok

Güncelleme Tarihi:

Öldüren sahte rakı davasında tahliye yok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2017 17:44

Öldüren sahte rakı davasında tahliye yok

Haberin Devamı

İZMİR, (DHA)- İZMİR'in Konak İlçesi'nde, işlettikleri marketlerde sahte rakı satıp 4 kişinin ölümüne, 4 kişide de görme kaybı ve iç organlarında hasar oluşmasına neden oldukları iddia edilen, 4'ü tutuklu 9 sanığın 112'şer yıl hapis cezası istemiyle yargılandıkları davaya devam edildi. Tahliye taleplerini reddeden mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.
Konak'ta 2015 yılı Kasım ayında sahte rakı içen Şenol Kaba, Birol Bacaklı, Gürkan Tapınç ve Özkan Yaman yaşamını yitirdi. Aynı sahte rakılardan içen Engin Dengiz, Beyazıt Macarlar, Fuat Göksu ve Muhsin Tahir Soyuöz de ise görme kaybı ve iç organlarında hasar oluştu. Hatay ve İkiçeşmelik semtlerindeki marketlerinde sahte rakıları sattıkları iddia edilen sanıklardan Habip B., Orçun Y., Çağdaş Metin F. ve Ertan Ö. tutuklandı, Hatice B., Zehni G. ve Mehmet Besim G., Fedayi Tufan T. ve Şaban S. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sanıklar hakkında 'olası kasıtla kasten öldürme' suçundan 112'şer yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.
İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında, tutuklu sanıklar Habip B., Orçun Y., Çağdaş Metin F. ve Ertan Ö., tutuksuz sanıklar Hatice B., Zehni G. ve Mehmet Besim G. ile avukatları hazır bulundu. Diğer iki tutuksuz sanık Fedayi Tufan T. ve Şaban S. ise gelmedi.   
Duruşmada söz alan sanık Orçun Y.'nin avukatı Deniz Kıraslan, ölümlere sebep olduğu belirtilen içkiden sanıklardan Habip B. ve Ertan Ö'nün de içtiğini, ancak ikisine de bir şey olmadığını söyledi. Avukat Kıraslan, ölümlere ve körlüğü neden olan metil alkol içeren rakıların müvekkilinin savunmasında geçen kaçak üretilen rakılardan olmadığını ileri sürdü. Müvekkilinin saf alkol sattığını kabul ettiğini, ancak bunun nerede ve ne zaman tüketildiğinin belli olmadığını öne süren Kıraslan, yaklaşık 20 aydır cezaevinde olan müvekkilinin tahliyesini talep etti. Diğer sanıklar da tahliyelerine karar verilmesini istedi. Tahliye taleplerini reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!