Dün öldürdüğü ağabeyinin cesediyle birlikte kendisini eve kilitledi, bu sabah gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Dün öldürdüğü ağabeyinin cesediyle birlikte kendisini eve kilitledi, bu sabah gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2017 11:09

ÇANAKKALE’nin Biga ilçesine bağlı Sarnıç köyünde, akli dengesinin yerinde olmadığı 31 yaşındaki belirtilen R.Y., henüz bilinmeyen nedenle tartıştığı ağabeyi, 46 yaşındaki Mehmet Y.’yi dün ahırda, av tüfeğiyle 2 el ateş ederek öldürdü. Mehmet Y.’nin cesedini sürükleyerek, ahırdan eve götürüp, kendisini de içeri kilitleyen R.Y.’nin teslim olması için jandarma ve polis ikna çalışması başlattı. Rüstem Y'nin teslim olmaması üzerine ekipler, evin içine göz yaşartıcı bomba atarak şüpheliyi gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Olay, dün saat 16.30 sıralarında, Sarnıç köyü Gökçesu Mahallesi’nde meydana geldi. Köyde annesi 64 yaşındaki Zeliha Y. ile yaşayan R.Y. ile ağabeyi Mehmet Y., evlerinin bahçesindeki ahırda henüz bilinmeyen nedenle tartıştı. Tartışmanın ardından akli dengesinin yerinde olmadığı ileri sürülen R.Y., av tüfeğiyle iki el ateş ederek, ağabeyi Mehmet Y.’yi öldürdü. Ahırdan gelen silah sesleri üzerine komşular, durumu jandarmaya bildirdi. Olayın ardından R.Y., öldüğünü söylediği ağabeyi Mehmet Y.’nin cesedini sürükleyerek, eve götürdü.

Evin bahçe kapısının arkasına açılmaması ve kimsenin girmemesi için birkaç eşya koyan R.Y., ardından eve giderek, kapıyı da üzerinden kilitleyip, beklemeye başladı. İhbar üzerine evin önüne gelen jandarma ekipleri, R.Y.’nin teslim olması ve ağabeyinin cansız bedenini vermesi için ikna çalışmalarına başladı.

Haberin Devamı

Geçen zamana rağmen R.Y., ikna olmazken, olay yerine destek için polis özel harekat ekipleri de çağrıldı. Olay yerine ambulans, cenaze aracı ve itfaiye ekipleri de gönderildi. 

Rüstem Y'nin teslim olmaması üzerine ekipler, evin içine göz yaşartıcı bomba atarak şüpheliyi gözaltına aldı.

Anne Zeliha Y, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki kardeş arasında herhangi bir sorun bulunmadığını, yaşananlara anlam veremediğini belirterek, "Komşular sesi duyunca ben de eve doğru geldim. Tüfeği bana da doğrulttu ama bana bir şey yapmadı. Eve girip kapıyı kilitledi. Çok korktum." diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!