Oldu mu hocam

Güncelleme Tarihi:

Oldu mu hocam
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2013 21:14

Oktay Mahmuti, “Elimde başka oyuncu olsa, Birkan Batuk’u mu oynatırım” sözüyle şaşırttı.

Haberin Devamı

Anadolu Efes Koçu, “Euroleague’deki kötü performansın tek sorumlusu benim” dedi. Mahmuti, sözlerinin devamında “Kadromuz kısıtlı. Rotasyon yapamıyorum” şeklinde konuşsa da, 1990 doğumlu milli yıldızı çok ağır eleştirdi.

ÖNCEKİ akşam THY Euroleague B Grubu son maçında Anadolu Efes, Abdi İpekçi Arena’da Real Madrid karşısında maça fırtına gibi bir giriş yaptı. Taraftar desteğini de arkasına alan lacivert beyazlılar, üçüncü çeyreğin ortalarına kadar İspanyol deviyle başa baş bir mücadele sergiledi. Ne olduysa, son periyotta oldu. Real Madrid, büyük bir farkla galip geldi. Karşılaşma sonrası ise, Anadolu Efes Koçu Oktay Mahmuti’nin açıklamaları duyanları şaşırttı. Mahmuti basın toplantısında, “Real Madrid karşısında karakterimizi gösteremedik ve maçı kazanmaya gelmedik. Oyuncularımı suçlamak çok kolay ama sorumlu varsa benim. Takımımı hazırlamam gerekiyordu, çalıştım ama başaramadım” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘OYUNCULARI SUÇLAMAK KOLAYDIR!’

TECRÜBELİ koç, “Bu utancı hep beraber yaşayacağız” derken, “13 yıllık Euroleague kariyerimde böyle bir mağlubiyet yaşamadım. Dediğim gibi oyuncuları suçlamak en kolayıdır ama sorumluluğu ben üzerime alıyorum” ifadelerini kullandı. Mahmuti, iki sezon önce Karşıyaka’dan transfer ettirdiği 1990 doğumlu milli oyuncu Birkan Batuk için ise şu sözleri sarfetti; “Sezon başından beri kadro kurmakta zorlanıyorum. Elimde başka biri olsa, neden Birkan’ı oynatayım? Rotasyonu sağlayabileceğim oyuncularım yok. Elimdeki kadro kısıtlı.”

BİRKAN ÖNCEKİ GÜN NE YAPTI?

10 dakika görev aldı
Sayı: 1
Süre: 10 dakika 15 saniye
Savunma ribauntu: 2
Hücum ribauntu: 1
Asist: 1
Top kaybı: 1
Yaptığı Faul: 3

2011’de MVP seçilmişti
BİRKAN Batuk, 2011 senesinde Beko Basketbol Ligi’nin All-Star MVP’si (En değerli oyuncu) seçilme başarısı göstermişti.


MEHMET BATURALP
Talihsiz bir açıklama
BENCE yanlış bir değerlendirme olmuş. Hocanın işi, oyuncusunu eleştirmek değil onun daha iyi performans sergilemesini sağlamaktır. Birkan’ı ilk 5’te oynayacak şekilde hazırlamaktır. Birkan Batuk’u çok uzun zamandır izlerim. Sahada canla başla mücadele eder. Büyük özveri harcar. Kötü oynamış olabilir ama böyle talihsiz bir açıklamayla morali bozulmamalı.

Haberin Devamı

ÜNAL ÖZÜAK
Birkan’ın moralini bozar
MAÇTA görev verdiği Birkan hakkında böyle konuşması yanlış. Koçun sorumluluğu üzerine alması güzel bir değerlendirmedir. Ama olayı oyuncular veya kadro yapısına yüklemek yanlış. O da kendisi yaptığı bir kadrodur. Birkan’ın moralini bozar bu açıklama. Mahmuti, rotasyonlarıyla oyuncuların moralini bozup onları maça motive edemiyor. Yıldızları yönetemiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!