Olba'da kazılar başladı

Güncelleme Tarihi:

Olbada kazılar başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2017 13:12

Olba'da kazılar başladı

Haberin Devamı

MERSİN’in Silifke İlçesi’ndeki Olba Antik Kenti'nde 2017 yılı arkeolojik kazı çalışmaları başladı.
2015 yılında Türkiye'nin en önemli arkeolojik keşfi seçilen 1800 yıllık mozaiğin bulunduğu Olba'da Gazi Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emel Erten başkanlığında bir ekip çalışıyor. Ekipte Öğretim Görevlisi Dr. Tuna Akçay, Mersin Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Deniz Kaplan, okutman Murat Özyıldırım ile Gazi Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi doktora, yüksek lisans ve lisans öğrencileri ile Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcisi olarak Mersin Müzesi'nden   arkeolog Mehmet Çetin yer alıyor. 
Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen 2017 yılı kazı çalışmaları, Roma Dönemi tiyatrosu, Hıristiyanlık dönemine ait manastır ve kentin akropolisinde devam ediyor.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nda görevli arkeolog Aygün Sun ve belediye yetkilileri Olba kazılarını ziyaret etti. Kazı Başkanı Prof. Dr. Emel Erten, Büyükşehirin kazılara verdiği desteğe teşekkür etti. 
Bu arada, 2015 yılında Türkiye’nin en önemli fotoğraf sanatçılarının katıldığı Büyükşehir Belediyesi Olba Kazıları Çağrılı Fotoğraf Yarışması da düzenlenmişti.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!