Olayları abartmayın

Yengeç burcunda dolaşan Ay, bugün Jüpiter’i tetikliyor. Ayrıntıları büyüterek yakıcı duygular açığa çıkabilir veya duygusal gerilimlerin açığa çıkması söz konusu olabilir.
  Diğer burçlar için tıklayınız

Haberin Devamı

Bugün olayları abartmaktan kaçının. Adalet ve yasaları uygularken eski kurallar karşınıza çıkabilir ve uygulamaları aksatabilir. Bugün ev ve aile bireyleriyle ilgilenmek gerekebilir ve yeni düzenlemelerin yapılması için bazı ihtiyaçlar doğabilir.

Oğlak burcu çocukları

Kış mevsiminin başlangıç dönemi içine doğan Oğlak çocukları, Zodyak’ın en ihtiyar çocuklarıdır. Her şeyi görüp geçirmiş olanların edasıyla durur ve yaşıtları oyun oynarken o oynamaktan daha önemli şeyler olduğunu savunur.

Bir Oğlak çocuğu sizi çok fazla meşgul etmeyecek, kendi kendisini oyalamayı bilecektir. Zaten çok fazla arkadaş ihtiyacı yoktur. Hatta oyuncaklara bile ihtiyacı yoktur. Doğuştan münzevidir.

Fakat bir Oğlak çocuğunuz varsa onu çok fazla yalnız bırakmamaya özen göstermelisiniz. Bu durumdan çok şikayet etmeyecektir fakat sosyalleşmeyi öğrenmeye ihtiyacı vardır. Bir yetişkin olduğunda diğer insanlarla ilişki kurmayı küçük bir çocukken öğrenmesi gerekir.

Zaten kendi kendisine yetmeyi bilen Oğlak çocuklarını bir de yalnız bırakacak olursanız bir yetişkin olduğunda iyice yaklaşılmaz olacaktır.

Her şeyi bilen, tek otorite olarak kendisini gören ve kendisinin dışındaki tüm insanları çocuk olarak değerlendiren bir görüşe sahip olması tamamen içine doğduğu aile ve özellikle annesine bağlıdır.

Oğlak çocuklarını sert davranarak, cezalar vererek eğitemezsiniz. Sessiz bir direnişçidir o. Üzerinde kuracağınız baskılar, onun daha da inatçı ve katı olmasına neden olur ve zaman içinde iletişim kurmanız mümkün olmayacaktır.

Bir Oğlak çocuğunun kendisi istemedikçe ona bir şey yaptırmak mümkün değildir. Onunla iletişim kurmak istiyorsanız ona asla emretmeyin ve bir yetişkinle ya da arkadaşınızla nasıl iletişim kuruyorsanız aynı şekilde davranın. Oğlak çocuklarının en fazla bozulduğu şey, kendisine küçük bir çocukmuş gibi davranılmasıdır.

Elbette ki, küçük bir çocuktur ama o kendisini çocuk olarak kabul etmez. Zaten bütün hali, tavırları ve konuşmalarıyla karşınızda bir yetişkin duruyormuş duygusuna kapılırsınız. Hatta size akıl verecek derecede olgun bir yaklaşım içinde bulunur. Onun bu hallerini yadırgamayın. Memnunluk veya memnuniyetsizlik göstermeyin. Onu anladığınızı gösterin ve sohbet edin. Ve çocukluğunu yaşayamıyor diye üzülmeyin.

Çünkü Oğlak çocukları, minik bir çocukken ve yetişkinliğin erken dönemlerinde çok olgun ve hatta ihtiyar bir görünüm sergiler ama yaşları ilerledikçe gençleşirler. Hem görünümleri, hem de davranışlarına yansıyan bu gençlikleri şaşırtıcı olacaktır.

YAY BURCU

2005 yılında Yayların en fazla anlaştığı burçlar Koç, İkizler, Aslan, Terazi, Yay, Oğlak ve Kova. Anlaşamadığı burçlar ise Boğa, Yengeç, Başak ve Balık.

Haberin Devamı

 Sürpriz aşklar, köklü değişiklikler ve heyecan verici ilişkiler yaşayabilirsiniz.

Haberin Devamı

 Uzun seyahatlere çıkabilir, içsel yolculuklar yapabilirsiniz.

 Son derece istekli, enerjik ve atak olacağınız bir yıl.

 Derinden etkileyen ve sizi tamamen değiştirecek kişilerle karşılaşabilirsiniz.

 Ayrıntıların içinde kaybolmazsanız, büyük başarılara imza atacaksınız.

 Köklü değişimler dönemi bu yıl da devam ediyor. Burcun son on günlük devresinde doğanlar radikal değişiklikler yaparken, burcun ilk on günlük devresinde doğanlar, birdenbire ortaya çıkan olayların değiştirici etkisi altında bulunuyorlar. İkinci on günlük devrede doğanlar ise içsel yolculuklar yaparak kendilerini ve içinde bulundukları koşulların ayrıntılarında kaybolmazlarsa, anlayarak değişimlerini gerçekleştirecekler.

Haberin Devamı

Bu yıl sizin için son derece ilginç gelişmeler ve derinden etkileyen olayların değiştirici etkisiyle hem dış görünümünüzü, hem de içinde bulunduğunuz koşulları değiştireceğiniz bir yıl olacak.

Yeni yıla son derece keyifli ve sevdiklerinizle birlikte eğlenerek gireceksiniz. Yeni yıl dilekleriniz büyük beklentiler içerecek. Heyecanlı ve enerjik olacak, çevrenizdeki kişileri etkileyeceksiniz. Heyecan duyacağınız aşklar yaşayabilirsiniz.

Ocak ayı, beklentilerinizin arttığı bir dönem. Fizik güç gerektiren işler yapabilir, aşırı yorucu bir tempoda çalışabilirsiniz fakat bu devre içinde kendinizi fazla yormasanız iyi olur. Enerji fazlanızı boşaltmak için spor yapmanızı tavsiye ediyorum.

Haberin Devamı

İsteklerinizi gerçekleştirmek için hem kendinizi, hem de çevrenizi ve sevdiğinizi zorlayabilirsiniz. Yatırıma yönelik çalışmalar yapabileceğiniz gibi isteklerinizi gerçekleştireceğiniz fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Fakat olabileceklerin üzerinde beklentiler içine girmekten kaçınmalısınız. Biraz makul davranırsanız çok başarılı olabilirsiniz. Bu dönem sağlığınıza özen göstermelisiniz.

Şubat-mart dönemi kariyer çalışmaları yapacaksınız. Karşınıza çıkan fırsatları değerlendirebilmek için çalışmanız gerekiyor. Rahat davranırsanız, fırsatları kaçırabilirsiniz.

Nisan ayında karar vermeniz gereken durumlar olabilir. Düşünceleriniz derinleşecek ve önemli ayrıntıların farkına varacaksınız. İlginç projeler yapabilir, girişimde bulunmak, yeni atılımlar yapmak için büyük arzular duyabilirsiniz. Çevrenizde meydana gelen bazı karışıklıklardan yararlanabilir, başarılı projeler yapabilirsiniz. Fakat girişimde bulunmak için, nisandan sonraki dönemi bekleyin.

Haberin Devamı

Haziran-temmuz dönemi sizin için biraz gerilimli geçebilir. Özellikle ilişkilerinizde biraz anlayışlı ve tedbirli davranmalı, ani çıkışlar yapmaktan kaçınmalısınız. Bu devre içinde aklınızdan geçenleri hemen söylemeseniz iyi olur. Heyecan verici aşklar yaşayabilir, kendinize pek de uygun olmayan kişilere aşık olabilirsiniz. Olaylar gözünüzde büyüyebilir ve abartılı bir tutum içine girebilirsiniz. Sorunları fazla büyütmeyin. Haziran ortalarına doğru enerjik ve hareketli olacağınız bir dönem başlıyor. Ağustos ayında hem aşk, hem de işlerinizle ilgili büyüme zamanı. Yatırıma yönelik çalışmalar yapabileceğiniz gibi sevdiğinizle birlikte seyahatlere çıkabilir, eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Ağustos ortalarından itibaren yılın ikinci yarısı sizin için daha kararlı ve disiplinli olabileceğiniz bir dönem başlıyor. Dikkatinizi yönelttiğiniz kariyer çalışmalarını başarılı bir şekilde yapabilir, elinize geçen fırsatları kullanabilirsiniz. Ortak çalışmalar yapabileceğiniz gibi evlilik ve çocuk isteyenler için de uygun bir dönem.

Yazarın Tüm Yazıları