Olaylar baskı uyandıracak

Çok ilginç gelişmelerin meydana geldiği bir gün. Aniden ortaya çıkan durumlar son derece şaşırtıcı olacak.

Bilinçaltını etkileyen unsurları açığa çıkaran yöntemler keşfedilebilir. Sağlık ve şifa konularında bilinen yöntemlerden çok başka uygulamalar ortaya çıkacak. Eski ile yeni yöntemlerin birleştiği ilginç tedaviler, son derece dikkat çekici olacak. Alışkanlıkların değişmesi için zorlayan olaylar baskı uyandıracak, fakat aynı zamanda disiplin ve sabır geliştirilmesini sağlayacak.

Köpek yılının işaret ettikleri

Çin takvimi 60 yıllık periyotlardan oluşuyor ve 12 yıllık dönemlere bölünüp her bir yılı bir hayvan ve beş elementten biri sembolize ediyor. Yılların hayvan isimleri ile anılması ve o hayvanın özelliklerinin atfedilmesi ise ilginç bir efsaneye dayanıyor.

Efsaneye göre Buda, krallığındaki tüm hayvanları davet etmiş ve bu davete sadece hayvanlardan 12’si gelmiş. O da davetlilerini şereflendirmek için her birinin ismini bir yıla vermiş. İlk gelen fare olduğu için ilk yıla Fare Yılı denilmiş ve son gelen Domuz da 12. yıla adını vermiş.

Efsaneye göre böyle; fakat Fare, Manda, Kaplan, Kedi, Ejderha, Yılan, At, Keçi, Maymun, Horoz, Köpek, Domuz sıralamasının neye göre nasıl yapıldığı ve yılların yöneticisi olarak nasıl belirlendiği hakkında tatmin edici bir açıklama ile karşılaşmadım. Fakat ilginç olan, yılları yöneten hayvanların özellikleri ile o yılın garip bir biçimde örtüşüyor olması. Ve o yılın içine doğmuş kişilerin benzer özellikler gösteriyor olmaları...

Aslında aynı yıl doğanlar arasında yılı tarif eden özelliklerin ortak olması çok doğal. Mesela bu sene doğanlar Aslan burcundaki Satürn etkisinde dünyaya geliyorlar ve başka ortak özellikler de var. Ve bu durum yılın nasıl geçeceğini de tarif ediyor. Ancak bunu 60 yıllık bir döngü içinde her 12 yılı bölüp yıllardan birini bir hayvan ile sembolize etmek ve o hayvanın özellikleri ile yılın özelliklerinin örtüşmesi başka türlü bir matematik. Ve üstelik son derece tutarlı. Mesela Çin astrolojisini ciddiye alacak olursanız, çocuğunuzun cinsiyetini önceden belirleyebilirsiniz. Ve hatta daha ötesine geçip kız ya da erkek çocuğa sahip olmak için dönemlerinizi belirleyebilirsiniz.

Bu sene Çin Astrolojisine göre Köpek yılı, ama Ateş etkisindeki Köpek yılı. Çünkü yılları hayvanlardan başka bir de elementler yönetiyor. Ateş etkisindeki Köpek ile Toprak etkisindeki Köpek tarifleri başka. Fakat temel özellikleri aynı, sadık ve sabırsız.

Huzursuzluk, gerilim ve tartışmaların tırmanacağı bir yıl. Aynı zamanda tartışmalar sadece hırlaşma düzeyinde kalabilir. Buna karşılık adaletin sağlanması için zorlayıcı etkilerin açığa çıkacağı söylenebilir. Üstelik Ateş etkisindeki Köpek yılı, tartışmaların son derece hararetli olacağına işaret ederken, dürüstlük ve samimiyet önem kazanacak. Sahtekarlıkların ortaya çıkması, güvenilir olana duyulan ihtiyacın artması söz konusu olacağı gibi, tarafların birbirine girmesi ve ortalığın karışması da söz konusu. Uyuşturucu ve alkol satışları artarken bağımlılık tedavileri ve bilinçaltı, davranış psikolojisi önem kazanacak.

Köpek yılında doğanlar için mükemmel bir yıl. Emeklerinizin sonucunu alacak ve başarıyı yakalayacaksınız; ancak başarınız başınızı döndürmesin ve sizden yararlanmaya çalışanlara karşı tedbirli davranın.
Yazarın Tüm Yazıları