Olay gecesi Boğaziçi Köprüsü'nde yaşananlar

Güncelleme Tarihi:

Olay gecesi Boğaziçi Köprüsünde yaşananlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2016 14:45

DARBE girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü’nde yaşanan olaylar en net bu görüntülere yansıdı. Bir grup asker, darbe girişimine tepki göstermek için köprüye yürüyenlerin üzerine ateş açtı. Vurulan siviller taksilerle, ambulanslarla hatta motosikletlerle hastanelere taşındı. Tamamen asker dolu bir otobüs de köprüye gitmek üzereyken vatandaşlar tarafından durduruldu. Otobüsün camları kırılırken içerideki askerler ateşle karşılık verdi.

Haberin Devamı

Akşam saatlerinden itibaren köprünün Avrupa yakasına geçişini tanklarla tutan bir grup asker, darbe girişimine tepki göstermek için köprüye yürüyenlerin üzerine ateş açtı. Köprü gişelerin duvarlarını siper yapan ve ellerinde Türk Bayrağı taşıyan kalabalık, her ateş açıldığında kendini yere attı ancak geri adım atmadı.

YARILILAR TAKSİLER VE MOTOSİKLETLE TAŞINDI

Vurulan siviller taksilerle, ambulanslarla hatta motosikletlerle hastanelere taşındı. Darbeci askerler kalabalığın üzerine ateş ederken Beylerbeyi girişinden ters yönden bir tank ve zırhlı araç hızla köprüye girdi.

Haberin Devamı

ASKER DOLU OTOBÜS BÖYLE DURDURULDU

Tamamen asker dolu bir otobüs de köprüye gitmek üzereyken vatandaşlar tarafından durduruldu. Otobüsün camların kırılırken içerideki askerler ateşle karşılık verdi. Askeri otobüs çok fazla ilerleyemeden durduruldu. Otobüsten indirilen bir asker kalabalık tarafından fena halde dövüldü. Bu görüntüler sabahın ilk ışıklarına kadar saatlerce sürdü. Köprüyü tutan askerlerin teslim olmasıyla sona erdi.

 

BAKMADAN GEÇME!