Olay bitmiştir!

İBRAHİM Tatlıses’in bir süredir Bugün Gazetesi’nde bir köşesi olduğundan haberiniz vardır...

Gazeteyi alıyor olmanız şart değil bilmeniz için... Ben mesela okumadım henüz; fakat neredeyse her yazısından haberdarım. Diğer gazetelerdeki yazarlar köşelerine alıp yorumda bulunuyorlar zira.

Geçen cuma günü hem Mehmet Barlas’tan hem Ahmet Hakan’dan, Tatlıses’in kadınlar hakkındaki düşüncelerini öğrendim mesela.

Sürpriz bir durum yok.

Tatlıses bildiğimiz Tatlıses. Ki normali de budur. Olması gereken... Zira o köşeye buyur edilişinin nedeni ‘Bildiğimiz İbrahim Tatlıses’ oluşudur zaten.

Tatlıses’i bunca yıldır zirvede tutan şey sadece sesi midir?

Sivri dili, çıkışları, arada saçmalamaları değil midir biraz da?

Kabul edelim, ilginç adamdır İbrahim Tatlıses. Ve onu ilginç yapan şey bazılarımıza aykırı gelse de her fırsatta dile getirdiği fikirleridir.

E, şimdi kalemi eline alınca başka biri mi olacak?

Elbet, ‘Yemek tuzlu olduğunda tabağı kafasına fırlattığımız’ diye tarif edecek kadını...

Aksi halde o köşede işi ne?

‘Kadınlar çiçektir’ diyen çok adam var.

Hem, olduğu gibi görünen, göründüğü gibi olan kaç kişi var bu memlekette sorarım size?

Onun dediklerine itiraz edenlerin gönül penceresinden içeri bir bakmak isterim doğrusu. Yani gizliden gizliden sanılandan fazla erkeğin, hatta kadının hislerine tercümanlık ediyor olabilir Tatlıses.

* * *

Hülya Avşar ile İbrahim Tatlıses’i çok benzetiyorum.

Hülya Avşar da ‘Erkektir, aldatır’ dediği için bu kadar başarılı belki de. Bir sürü dergi sapır sapır dökülürken Hülya Dergisi ömrünü sürdürüyor misal. Her seferinde köşesinde bugünün kadınının söylememesi gereken bir şeyi söylüyor olmasından belki de.

Uç noktalarda olacaksınız. Tarihe geçenler her zaman marjinaller olmuştur. Ha, yalnız devir değişmiştir, marjinallik kadının dövülesi ve aldatılası varlıklar olduğunu ifade etmekten geçmektedir, o başka.

* * *

Netice olarak gazetelerin tiraj alması gerekmektedir.

Bunun da Oxford’da okumuş adamlarla olmayacağına kanaat getirdi herhalde yöneticiler. Hiçbiri aptal değil. Okurun nabzını tutuyorlardır elbet.

Hem siz başka yazarlardan beklenen nedir zannediyorsunuz?

Güldürmeyin beni.

İbrahim Tatlıses’in yazılarına başka köşelerde rastlamamızın nedeni de budur zaten. Ve başka köşelerde yer almayı başarabildiği için Tatlıses açısından da olay bitmiştir, maya tutmuştur. Herkesin karşılıklı birbirine faydası vardır anlayacağınız.

‘Bu mudur’ derseniz...

Bu bir savunma değil, tespit yazısıdır.

MIŞ-MUŞ

Gülben Ergen, ‘Hülya dahil rakibim yok’ demiş.

İşi gücü bıraktı demek.

Vehbi Koç pulu 70, Sakıp Sabancı pulu 60 kuruşmuş.

Sabancı halka yakınlığını sürdürüyor!
Yazarın Tüm Yazıları