Olan her zaman kadına mı oluyor

Olan her zaman kadına oluyor ama kadınlar görüldüğü gibi artık ikinci hatta üçüncü kadın olmayı kabul etmeye hazırlar. Anlaşılan o ki, evli erkeğe ilgi duyup, onu eşinden ayırmak için çabalamak, bu da olmazsa, o erkeğin ikinci kadını olmak hiç de aşağılayıcı gelmiyor artık.

Okurumun yaşadıkları gerçekten çok büyük bir gerçeği dile getiriyor. Erkek o kadına gitse de, eşine geri dönebiliyor. Ama kadınca bir kurnazlıkla aklı sıra adama zincir vurmak isteyen öteki kadın, hamile kalıp, çocuk doğurmaya kalkarsa, bu olaydan en çok zarar gören önce o masum yavrucak, sonra da elbette kendisi oluyor.

Bir şans daha istiyorum hayattan

Merhaba Güzin Abla, ben 26 yaşında iki çocuk annesi bir genç kadınım. Eşimle iki yıl önce ayrıldık, resmi olarak da kısa süre önce boşandık. Ayrılma sebebimiz saygısızlık, kıskançlık, sorumsuzluk ve aldatma...
Biz ayrıldıktan sonra eşim çocuklarla hiç ilgilenmedi. Evli bir kadınla beraber oldu ki, bu kadın benim de tanıdığım bir insandı. Kendi çocuklarıyla ilgilenmezken o kadının çocuklarıyla bir sene birlikte yaşadı. Kızımın psikolojik sorunlarından dolayı babasıyla görüşmesi gerekiyordu, aradım çocuklarla görüşmesini sağladım. Bu arada haberleri de bana ulaşıyordu.

EŞİMDEN HAMİLE KALDI

Kadın birçok kez eşim tarafından evden kovulmuş, geceleri eşimin hep benim adımı sayıkladığını söylüyormuş. Dayak yediği halde tekrar tekrar geri dönmüş. Bu kendini akıllı zanneden kadın, bilerek eşimden hamile kalmış. Güya çocuk olunca eve bağlayacak adamı. Ve üç ayı doluncaya kadar da kimseye bir şey söylememiş.
Eşim öğrendiğinde aldırmasını istemiş, doktora götürmüş ama zamanı geçmiş. Biz tekrar görüşmeye başlayınca o kadın beni gece yarıları aramaya başladı; küfürler, hakaretler...
Eşim en sonunda onu evden gönderdi ve bir daha da geri almadı. Ama eşim dediğim insan bize yaşatamadığı rahatlığı o hanıma yaşattı. Meğerse eşimin ev kirasını, faturaları ödeme gibi marifetleri de varmış. şimdi çok düşündüm; çocuklarım var, bundan sonra ya hiç evlenmem ya da babalarına geri dönerim.
Çocuklarıma üvey baba, üvey anne ikilemi yaşatmak istemiyorum. Madem bu adam düzeldi, aklı başına geldi. Zaten beni sevdiğini biliyordum, o kadına da sırf inat için gittiğini de. Şimdi yeniden görüşmeye başladık. Evet aşmamız gereken çok engel var ama onda çok fazla düzelme de var.
Söz verdiği bazı şeyleri yaptıktan sonra tekrar evleneceğiz. Çocuk konusuna gelince; aslında kızmıyorum ona. Çünkü bunu hiç istememişti, biliyorum. Aralarını açan da ben değilim, bu yüzden vicdanım rahat.

BEBEĞİ YURDA VERECEĞİZ

Diyorum ki bazen; belki bunlar olmasaydı eşim kıymetimi anlamayacaktı. Kadının ailesi çocuğu istemiyor. Ben de çalışıyorum, bakamam. Tabi ki düşüncem çocuğu babasından ayırmak değil. Doğunca yurda verilecek, belli bir yaşa gelince, (4-5 gibi) yanımıza alacağız. Eğer bebek annesiyle kalırsa, eşim tabi ki babalık görevini yapacak.

KİMSE HAYATIMA KARIŞAMAZ

Şurası bir gerçek ki, erkeklere hiçbir şey olmuyor olan yine kadına oluyor. Ama evli bir adama kanca takan kadına da acımıyorum. Bir kadın kendisini istemeyen bir adamdan nasıl çocuk yapar? Yazık değil mi o çocuğa?..
Ben bundan sonra hep birlikte çok mutlu olacağımı düşünüyorum. Kimsenin artık hayatıma karışmasına izin vermeyeceğim; ailem bana çok kızacak ama bir gün beni anlayacaklardır. Hayatta herkesin ikinci bir şansa ihtiyacı vardır.

Rumuz: Her işte bir hayır var
Yazarın Tüm Yazıları