Okurlar ne diyor

ÜLKEMİZİ, içine bulunduğu kargaşaya kim taşıdı? Kim ortalığı böyle toz duman yaptı? Şiddeti büyütmemek için, birileri öldürmeli, ötekiler ise kurbanlık koyun gibi ölmeli mi?

Haberin Devamı

İnsan yüzüne bir tokat vurana, Hz. İsa gibi öbür yanağını mı uzatmalı?


Terör çetesini destekleyenler her yanı yakıp yıkarken, olaylar büyümesin diye polis onları kuzu kuzu seyretmeli mi? Sokağa teslim olan devlete, devlet denir mi?


Ülkede, bazı gruplara “suç işleme özgürlüğü” olabilir mi?


Sorular kafamıza çengel gibi asılırken, okurlarımızın düşüncelerini yansıtmak istedim. Her gün çok sayıda gelen mesajlardan birkaç örnek vereceğim. Bakınız ne diyorlar:

* * *


FUNDA YAMANEL:
Bu olayların sonucunda kim kazandı? Hiç kimse! Hepimiz aynı geminin içindeyiz. Batarsak hep beraber batacağız. Bu vatan hepimizin. Ama hâlâ Anayasa Mahkemesi’ni suçlayanlar var. Hayret ediyorum. Anayasa Mahkemesi, önündeki dosyalara göre hukuki karar verdi. Eğer aksi bir karar verse idi, asıl o zaman siyasi karar olurdu ve şiddeti desteklemenin prim yaptığı düşünülür, gerginlikler daha da artardı. Sistem kendini korumak zorundadır.

* * *

Haberin Devamı


AHMET DURSUN:
Her zaman iktidara zor anlar yaşatmayı amaçlayanların altüst ettiği borsa nerede, son olaylardan neden etkilenmedi? Her şey dünya jandarmasının (ABD’nin) elinde... Dünya jandarması ne isterse o olur. Ne borsa kıpırdar, ne yaprak!

Hani papazın kilisedeki delikanlıya nasihati gibi... Papaz der ki: “Aman, sakın ha! Zina yaparsanız yer gök sarsılır, her taraf inim inim inler!”

Delikanlı “Ama papaz efendi, siz Madam Isabel ile zina yapmıyor musunuz?”derken papaz onun sözünü keser: “Evladım” der, “işi erbabı yaparsa, yaprak bile kıpırdamaz!”  

* * *


YÜKSEL N. YILMAZ:
DTP’nin kapatılması demokrasiye aykırıymış! Öyle diyor birtakım demokrat(!) yazar-çizer! Yahu, durduk yerde mi kapatıldı bu parti?Hiç mi suçu yoktu? O zavallılara(!) haksızlık mı edildi? Adamlar sanki sütten çıkmış ak kaşık idi! Hepsi, İmralı canisinin güdümündeydi. Kendileri de bunu saklamıyordu. Kan akıtmaktan, dağa çıkmaktan bahsedenler kimlerdi? DTP kapatıldı diye timsah gözyaşları dökenlerin tutumu utanç verici!

* * *


HASAN MUHTAR:
Bir adam, başka bir adamın kafasını koltuğunun altına sıkıştırmış, bir taraftan yumruk atarken, diğer taraftan da “Vallahi ben seni çok seviyorum. Hiç sana zarar verir miyim?” diyor. İşte, millet olarak halimiz buna benziyor. Birileri bizi döverken, aslında bizi çok sevdiğini söyleyerek dalgasını geçiyor!

* * *

Haberin Devamı


SEREN MUYAN:
Göğü delmeye ant içmişçesine yağan yağmuru pencereden zevkle izliyordum. “Pencere kenarında oturmasak mı?” diye soran arkadaşımın uyarısıyla dikkatimi yağmurdan masaya çevirdim. DPT kapatılmış. Ortalık karmakarışık! Allah korusun, çapulcular buradan geçerken molotofkokteyli atmasınlar? Yan masaya mı geçsek? Pencere kenarından uzak... İyi de, bu ülkede yağmuru izleme özgürlüğümüz kalmadı mı?

* * *


YILMAZ DAĞDEVİREN:
Kör bir ata ha göz kırpmışsın, ha başını sallamışsın, ne fark eder ki? Körlerin ülkesinde, tek gözlü insan kral olur!

Yazarın Tüm Yazıları