Okur yorumları

Güncelleme Tarihi:

Okur yorumları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2005 20:10

Elektronik bilezik sistemi gerek

Tecavüz zanlısı tutuklandı

13 yaşındaki E.Ş.’yi kaçırarak tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan G.M.A., suçunu itiraf ederken, başlangıçta E.Ş’yi ikna edeceğini düşündüğünü ama olayların çığrından çıktığını söyledi.

Aynı suçu İran veya Suudi Arabistan’da işlemesi durumunda alacağı cezayı düşünüyorum da... Bizde kesin birkaç ay sonra serbest kalacak. n Ali Kemalcan

Bundan sonra böyle kişilerin sokakta dolaştırılmaması lazım. Amerika’da olduğu gibi elektronik bilezik sistemi Türkiye’ye bir an önce adapte edilmeli ve böyleleri hayat boyu kontrol altında tutulmalı.

n Okan Donuk

Sadece cezalarla bu tür suçların önüne geçilemez. Eğitim kurumlarımızda, insan haklarına dair bilgilerle birlikte; insanlarımıza, toplumumuzun gelenek ve göreneklerinin öğretilmesinin yanında, maneviyatın da güçlendirilmesi gerekir. n Mustafa Türkmen

Akıl almaz şeyler bunlar. Ama ne faydası var ki? Suçluları toplayıp toplayıp salıveriyoruz. İlk çıktığı gün yeni kurbanları olacak bu zanlıların.

n Özlem K. Yılmaz

Görüş darlıklarına bir yenisini ekledi

Başkonsolos ‘Oradaydım’

Orhan Pamuk, Barış Ödülü töreninde devletten hiçbir yetkilinin olmadığını öne sürmüş ve ‘Türk devletinden kimsenin katılmaması benim için şeref oldu’ demişti. Ancak Dışişleri Bakanlığı, Başkonsolos’un orada olduğunu açıkladı.

Pamuk, ölen Ermeniler konusunda sayı verirken tarihsel dikkatsizliklerinin yanı sıra, hitap ettiği seyirci kitlesinin protokolünde yer alan Türk Başkolonsu da göremeyerek, görüş darlıkları serisine bir yenisini eklemiştir.

Derkan Berk

Büyük bir yazar olduğunu söylüyor, fakat eleştirilere bile göğüs geremiyor. Avrupa emperyalizmi bu adamlara zaten böyle ödüller veriyor.

Burak Uzun

Demek ki bazı insanlar belli bir dönemden sonra kim olduklarını unuttukları gibi, edebiyat yerine sanatlarını ticarileştiriyor.

Hasan Yıldız

Bir ödül aldı diye başı dönmesin. Kendine gelmezse, bu dünya kimseye kalmadı, ona da kalmaz.

Neşe Eren

Beyinleri yıkanmış

Hitler ikizleri

ABD’nin California Eyaleti’nde yaşayan 13 yaşındaki ikiz kızlar Lamb ve Lynx, nefret saçan şarkılarıyla beyaz ırkçıların gözdesi haline geliyor.

Bu çocuklar tam bir ırkçı değil aslında. USA ve NATO’nun savaş mağduru çocuklara yardım etmeye çalışıyor. Öyle siyah düşmanlığı yapacak adamın kafasını uçururlar. Ayrımcılık, büyük suç. Yine de salakça. Kötü bir meşhur olma yolu. n Çağatay Azkın

Bilgisiz bir ailenin yetiştirdiği çocuklar. Aileler çocuklarına her yönü gösterir, çocuklarını kendi kopyaları yapmaz. Anne ve baba kendi gençlik çağlarında yapamadıklarıyla çocuklarının beynini yıkamışlar anlaşılan. n Duygu Sevgi

Amerika’da bariz bir şekilde şekillenen ve perçinlenen bir ırkçı akım var. İşin garibi, yalın ırkçılık da yapamıyorlar. 250 milyon nüfusun yüzde 90’ına hitap edemeyeceği için. Böyle yapıyorlar işte.

Selahattin Selay

Bence bu ırkçılık görüşü insanlığa karşı zararlı bir tutumdur. Barış içinde yaşamak istiyorsak böyle şeylerin olmaması gerekir. Mevlana’nın sözünü hatırlatmakta yarar vardır. ‘Gel ne olursan ol yine gel.’

Yasemin Bayraktar
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!