GeriSeyahat Okur gözüyle seyahat fotoğrafları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Okur gözüyle seyahat fotoğrafları

Okur gözüyle seyahat fotoğrafları

Son bir yılda çektiğiniz en güzel tatil fotoğrafını 10 cümleyi aşmayacak öyküsüyle gönderin, yayımlayalım.

BÜYÜK BULUŞMA

Okur gözüyle seyahat fotoğrafları

Attila Atasoy

Amazon Nehri, Peru And Dağları’ndan doğuyor. Birçok ülke ve eyaletten dökülen irili ufaklı 11 bin akarsudan besleniyor. Bunların en önemlisi Kolombiya’dan gelen ve dünyanın en eski ve en büyük nehirlerinden Siyah Nehir olarak da anılan Rio Negro. İki nehir Brezilya Amazon’unun başkenti Manaus’un 30 km yakınında buluşuyor. Büyük buluşmada iki akarsu 9 kilometre boyunca hiç karışmadan yan yana akıyor. Biri siyah, diğeri ise bej rengi iki akarsu kolayca fark ediliyor. Akarsuların biri sakin, diğeri ise hırçın. PH, ısı ve hız farkı nedeniyle suları birbirine karışamıyor. Sonunda Amazon galip geliyor ve dünyanın en büyük su sistemi oluşuyor. 7 bin kilometrelik Amazon Nehri sonunda büyük bir zaferle Atlantik’e dökülüyor. Geçtiği ülkelerde 5 değişik isim alıyor. 3 bin çeşit balığı da bünyesinde barındırıyor.

BÜYÜK DENİZ GÖLÜ

Okur gözüyle seyahat fotoğrafları

Vedat bayboğa

Oldukça uzun ve geniş bir alana yayılmış bir dağ silsilesi olan Kaçkar Dağları’ndaki Kavrun Zirvesi 3932 metre. Zirve altındaki Büyük Deniz Gölü’nün donmuş suları baharla birlikte çözülüyor. Göl de doğayla birlikte yeniden uyanıyor.

ŞAŞIRTICI YANSIMA

Okur gözüyle seyahat fotoğrafları

Demran Günday

Hong Kong rüya şehrinde, adanın en yüksek yeri olan Viktorya zirvesine yaptığımız akşamüstü turunda bizi en çok büyüleyen ICC kulesi olmuştu. Havanın ruh durumuna göre dramatik efektler veren Batı Kawloon’un ‘Super Skyscaper’ı görülmeyi en çok hak eden gökdelenlerden.

KUTSAL KAPI

Okur gözüyle seyahat fotoğrafları

Can Demirci

Tunus’ta bir eve ait olan bu kapı üç dini de sembolize ediyor.

ŞİFA KENTİ

Okur gözüyle seyahat fotoğrafları

Serkan Balkan

Çek Cumhuriyeti’nde kaplıcalarıyla ünlü Korlovy Vary’de zamanın nasıl geçtiğini anlayamadık. ‘Kralın Banyosu’ anlamına gelen şehire Mustafa Kemal Atatürk’ün de tedavi için gittiği biliniyor. Kaplıcalarının yanı sıra şehir, kâğıt helvaları ve porselenleriyle ünlü. Şehrin çevresinde mutlaka trekking de yapılmalı.

Fotoğraflarınızı bekliyoruz

False