Okumayı sevdirecek proje

Güncelleme Tarihi:

Okumayı sevdirecek proje
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2017 18:18

Okumayı sevdirecek proje

Haberin Devamı

MANİSA'daki İstiklal İlkokulu'nun Avrupa Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen L-Oratory Projesi ile öğrencilere ve velilere okuma alışkanlığı kazandırmak amaçlanıyor.

Şehzadeler İlçesi'ndeki İstiklal İlkokulu, öğrenci ve velileri dijital dünyadan uzak tutmak ve kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için Avrupa Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen 'L-Oratory' projesini hayata geçirdi. Çocukları dijital hayattan kurtararak onları okumaya, araştırmaya teşvik etmek temasıyla hayata geçirilen projenin ortakları arasında İspanya, Belçika, İtalya, Polonya, Yunanistan'ın yanı sıra Manisa'nın Şehzadeler İlçesi'nden Murat Germen Ortaokulu da yer alıyor.

Projenin 2017 yılında Türkiye'den Avrupa Ajansı'na yapılan 765 proje arasından seçildiğini dile getiren İstiklal İlkokulu Müdürü Gürsel Saka, proje çerçevesinde unutulmaya yüz tutan okuma alışkanlığını topluma tekrar kazandırmak olduğunu dile getirdi. Okul Müdürü Saka "Günümüz dijital ve teknoloji çağı. Artık insanlar bilgiye bir tıkla ulaşabiliyor. Buna bağlı olarak da elimizden ne tablet, ne bilgisayar ne de cep telefonu düşüyor. Artık kitap okumayı unuttuk. Kitap okuyanların sayısı da azalmaya başladı. Çocuklarımız bile kitabı okullarında eğitim gördüklerinde okuyor. Kitap okumayı tekrar canlandırmak, özellikle genç nesillerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için böyle bir projeyi hayata geçirdik" diye konuştu.

Projenin 2 yıl süreceğini söyleyen Saka, proje kapsamında gerek öğretmenlere, gerek velilere, gerekse öğrencilere okumayı sevdirmeye yönelik çeşitli etkinliklerin planlanacağını belirterek, proje kapsamında hem yerel hem uluslarası bazda çalışmaların yapılacağını ifade etti. Saka, 22 Kasım tarihinde 5 yabancı ülkedeki proje ortaklarının Manisa'ya geleceğini 2018 Mayıs ayında ise kendilerinin ilk olarak İtalya'ya gideceğini dile getirdi.

İlker KILIÇASLAN/MANİSA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!