Okuma yazmada sıra erkeklerde

Güncelleme Tarihi:

Okuma yazmada sıra erkeklerde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2017 10:49

Okuma yazmada sıra erkeklerde

Haberin Devamı

BAYRAKLI Belediyesi, genellikle kadınların katıldığı okuma-yazma kurslarına erkeklerin de katılımını sağlamak için çalışma başlattı. Evlerinde ziyaret edilecek olan erkeklere, "Okumanın yaşı, cinsiyeti olmaz" denilecek, gerekli sayı sağlandıktan sonra kurs açılacak.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında özellikle göç yoluyla ilçeye gelen ve okuma-yazma bilmeyenler için kurslar düzenleyen Bayraklı Belediyesi, geçen zamanda binlerce kişinin okuma-yazma öğrenmesine yardımcı oldu. Özellikle ev hanımlarının katıldığı kurslardan okuma-yazma öğrenerek ayrılanların mutluluğu hem yüzlerine hem de sözlerine yansıdı.

ERKEKLER İKNA EDİLECEK

Bayraklı Belediyesi özellikle kadınların ilgi gösterdiği okuma-yazma kursuna, okuma-yazma bilmeyen erkeklerin de katılımını sağlamak için harekete geçti. Gecekondu bölgelerinde çeşitli gerekçelerle kursa katılmayan erkeklerin katılımını sağlayabilmek için vatandaşlar belediye görevlileri tarafından ikna edilecek. Okuma-yazma bilmeyen evin babalarına, "Okumanın yaşı, cinsiyeti olmaz", "Utanma! Okuma- yazma öğren" denilecek.

"UMARIM SONUÇ ALIRIZ"

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, kurslara katılan binlerce kişinin aldıkları eğitim sonrası okuma-yazma öğrendiğini hatırlatarak, "Semt merkezlerimizde açtığımız bu kurslarımıza kadınlar geliyor. Biz okuma-yazma bilmeyen erkeklerin de buraya gelmesini istiyoruz. Bunda utanacak, çekinecek bir şey yok. Kursumuzu tamamlayıp okuma-yazmayı öğrenenler, 'Artık gazete, dergi okuyabiliyorum ya da otobüs numaralarını okuyabiliyorum' diyor. Kursumuzu bitirip lise öğrenimine başlayan bile var. Erkekleri de kurslarımıza bekliyoruz. Arkadaşlarımız bununla ilgili bir çalışma yapacak. Umarım sonuç alırız" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!