Okulların çevresi polis gözetiminde

Güncelleme Tarihi:

Okulların çevresi polis gözetiminde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 14:57

Okulların çevresi polis gözetiminde

Haberin Devamı

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, (DHA)- EMNİYET Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde uygulanan ‘çocukların korunmasına yönelik denetim’ kapsamında, Yozgat’ta bulunan okulların çevresinde bulunan metruk binalar ve kuytu köşeler incelendi.
Yozgat’ta ‘Güvenli Okul Güvenli Eğitim Projesi’ kapsamında, uyuşturucu satıcıları ve uyuşturucu madde bağımlılarına yönelik bu yıl ikincisi düzenlenen okul çevrelerindeki denetimlere, Emniyet Müdürlüğü, asayiş, çocuk, narkotik, terör ve trafik şube görevlilerinden oluşan 6 ekipte 20 polis görev aldı. Polisler, okul çevresindeki parklar, metruk binalar, bakkal ve marketleri kontrol etti. Şüpheli kişiler arandı, kimlik kontrolü yapıldı. Okulların duvarlarındaki oyuklar ve çöp kutularının kontrol edildiği uygulamada, her yer didik didik arandı. Kadın polisler, çocuklarla konuşup, sempatik tavırlarla sorular sordu, çocukların rahatsız oldukları bir durum olup olmadığını öğrenmeye çalıştılar. 
Denetimlerde, okul çevresinde şüpheli görülen kişilere üst araması yapıldı, kimlikleri kontrol edildi. Ayrıca, kafelerde de denetimler yapıldı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!